Теорії змови навколо легендарної картини італійського генія набули популярності у 2004 році після виходу фільму "Код да Вінчі".

Проте з розвитком технологій все більше людей намагаються знайти приховані натяки та символи нібито заховані у "Таємній вечорі", пише The Sun.

Наприклад, YouTube-блогер Dahboo77 віддзеркалив у фоторедакторі копію картини XV століття і виявив, як він вважає, доказ існування таємного послання на картині да Вінчі.

Як стверджує конспіролог, на зображення можна побачити "третє око", яке знаходиться на чолі Ісуса.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Також на грудях Ісуса, стверджує блогер, можна побачити дзеркальне обличчя людини та бородате обличчя коронованого царя.

В інверсії обличчя Ісуса схоже на лева з німбом, що сяє навколо його голови.

Відео було спочатку опубліковано ще у 2013 році, але з'явилося перед днем ​​народження да Вінчі 15 квітня.

Поки користувачі YouTube гадають, що має на увазі цей "код" і розмірковують про можливе тлумачення, нове дослідження з'ясувало, що унікальний талант Леонардо да Вінчі може бути пов'язаний з наявністю генія очного захворювання.

Професор Крістофер Тайлер (Christopher Tyler) із Лондонського університету вважає, що головний діяч епохи Відродження зумів передати тривимірність об'єктів у себе на полотнах завдяки косоокості.

У цьому захворюванні вирішальна роль обробці візуальної інформації відводиться лише одному оку.

Леонардо да Вінчі
Леонардо да Вінчі

Тайлер проаналізував зображення очей у шести творах мистецтва: скульптур "Давид" та "Молодий воїн" Андреа Верроккьо, для яких за легендою позував да Вінчі; картини "Спаситель Миру", "Іоанн Хреститель", "Вітрувіанська людина", які належать пензлю да Вінчі та передбачуваний автопортрет художника.

Медик вважає, що великий діяч Ренесансу вмів перемикатися між стереоскопічним та монокулярним зором, що дозволило йому створювати тривимірні зображення.

Нагадаємо, що назвався пророком – лізь на хрест: "месія" скаржиться, що віруючі жадають його розп'яття.

Раніше ми повідомляли, що Ісус Христос повернеться після 2030 року: Ісаак Ньютон давно назвав точну дату кінця світу.