У Єгипті під час розкопок у районі Наг-Хаммаді на східному березі річки Ніл археологи виявили мумію чотириметрового крокодила.

Вчені встановили, що тут тисячоліття тому були гробниці знатних осіб або наближених до фараонів людей. Крім того, тут було виявлено кілька храмів, зведених на честь головних божеств Стародавнього Єгипту.

Древній Єгипет, ілюстративне фото, Getty Images
Древній Єгипет, ілюстративне фото, Getty Images

Також під час розкопок, окрім чотириметрового крокодила, було знайдено ще кілька таких самих муміфікованих крокодилів, але лише менше. Ще археологи відкопали кілька дрібніших тварин та інструменти, які використовуються при бальзамуванні.

У Стародавньому Єгипті така тварина як крокодил, уособлювало давньоєгипетське божество Себека. Цей бог для єгиптян вважався покровителем води та розливу Нілу і зображувався на фресках та стінах гробниць з головою крокодила. Вони вірили, що Себека відлякував сили темряви та охороняв від них як інших божеств, так і людей.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Крокодил, ілюстративне фото - Getty Images
Крокодил, ілюстративне фото - Getty Images

Нагадаємо, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.

Раніше ми повідомляли, що побудований за життя Ісуса: археологи розкопали унікальний храм - 21 поховання зводить з розуму.

Також стало відомо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.