Мандруючи світом або переглядаючи зарубіжні фільми, ми часто помічаємо цікаві культурні відмінності. Одна з них стосується традиції роззуватися перед входом до будівлі. Для багатьох українців це звична норма, проте в інших куточках світу ставлення до цього питання може суттєво відрізнятися.

Спостерігаючи героїв американських чи британських фільмів та серіалів, можна помітити, що вони запросто заходять у приміщення, не знімаючи взуття, а іноді навіть сідають чи лягають на ліжко в тому, в чому ходили на вулиці. Це може здатися дивним для людей, які звикли до традиції роззуватися перед порогом житла.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Виявляється, у великій частині світу люди не мають такої звички. Чому в деяких країнах це не прийнято – питання, яке породжує чимало дискусій та теорій.

Одна з теорій пов'язана із релігійними традиціями. Існує думка, що мусульмани та буддисти роззуваються, входячи до будинку, оскільки в їх релігіях прийнято босоніж у храмах та мечетях. Проте в Україні більшість населення є християнами, а в цій релігії немає традиції бути босими у церкві, але українці все одно знімають взуття на порозі.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Ще одна теорія пояснює відсутність традиції розуватися в Америці стабільним кліматом без частих опадів у вигляді снігу чи дощу, тому немає потреби захищати житло від бруду з вулиці. Однак ця версія також не бездоганна, адже на сніговій Алясці люди не роззуваються.

Англійці не звикли роззуватися в чужому будинку, хоча можуть ходити в шкарпетках серед близьких людей. Якщо ж англійцю в гостях запропонують перевзутися в тапці, це може сприйматися як образа.

Нагадаємо, незвичайні способи "запалити вогонь" мотивації для великого прибирання

Як повідомляв "Знай.ua", як вибрати оптимальне опалення для вашого будинку чи квартири

Знай.uа писав, експерти назвали жіночий предмет, який брудніший навіть унітазу: ви ніколи їх не чистите