На Філіппінах у селі Сан-Педро Кутуд щороку в Страсну п'ятницю відбувається щось дивне та захоплююче: інсценування розп'яття Ісуса Христа. Тисячі людей як місцевих жителів, так і туристів збираються тут, щоб стати свідками цієї незвичайної події.

Актори одягаються як римські солдати, грають сцени з Біблії та прибивають хрестоносців до дерев'яних хрестів. Ця подія, хоч її й засуджує церкву, продовжує залучати людей, які хочуть поринути у атмосферу тих часів.

Чоловіка розіп'яли на хресті вже 35-й раз / фото: Reuters
Чоловіка розіп'яли на хресті вже 35-й раз / фото: Reuters

Про це розповіли у Reuters.

Один із учасників, Рубен Енахе, вже в 35-й раз бере участь у цій цікавій театральній постановці. Він розповідає, що почувається, що несе хрест, як Ісус, який зазнав страждань. І хоча його тіло старіє, він продовжує вірити у важливість цього обряду:

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Поки я йшов, все, про що я думав, це те, що відчував Ісус, коли ніс свій хрест доти, доки його не розіп'яли", – говорить Енахе репортерам. "Я не можу сказати, як довго я зможу це робити, оскільки моє тіло теж старіє".

Чоловіка розіп'яли на хресті вже 35-й раз / фото: Reuters
Чоловіка розіп'яли на хресті вже 35-й раз / фото: Reuters

Але Страсний тиждень на Філіппінах не обмежується лише інсценуванням розп'яття. Деякі віруючі практикують самобичування, вважаючи, що це допомагає їм очиститись від гріхів і наблизитися до Бога.

Все це робиться в дусі покаяння і прагнення духовної досконалості.

Ці звичаї відображають глибоку віру і відданість, які мають місце в серцях філіппінських католиків у цей час Страсного тижня. Вся країна поринає в атмосферу страждання, надії та віри, згадуючи події, що сталися понад два тисячоліття тому.

Нагадаємо, на лобі Ісуса видно третє око: конспіролог розповів шокуючу інформацію про відому картину да Вінчі.

Раніше ми писали про мумію чотириметрового чудовиська: знайшли це просто у могилах людей

Крім того, Знай.ua повідомляв, назвався пророком – лізь на хрест: "месія" скаржиться, що віруючі прагнуть його розп'яти