На території Марокко в шахті знайшли скам'янілості, які виявилися останками динозаврів, що літали, які проживали в цьому регіоні 100 мільйонів років тому.

Співробітники Університету Бейлор вивчили останки та зазначили, що птерозаври зустрічаються набагато рідше за інших ящерів.

Скам'янілості літаючих динозаврів, фото: Science Daily
Скам'янілості літаючих динозаврів, фото: Science Daily

Так, дані скам'янілості трьох нових для науки видів можуть пролити світло на еволюційну історію африканських ящерів, що літають.

"Йдеться про досить великі істоти, розмах крил яких складав від трьох до трьох з половиною метрів. Кістки птерозаврів порожнисті всередині і дуже нагадують кістки сучасних птахів. Судячи з усього, ці динозаври могли долати сотні миль, вишукуючи придатні для полювання акваторії (зубасті птерозаври полювали здебільшого риб)", — розповідають автори дослідження.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Довжина величезного динозавра оцінюється в 25 метрів (Зображення: Факультет наук)
Довжина величезного динозавра оцінюється в 25 метрів (Зображення: Факультет наук)

Унікальні останки знайшли на південному сході Марокко жителі одного з місцевих сіл, які дали наведення наукової експедиції.

Динозавр
Динозавр

Нагадаємо, що мумія чотириметрового чудовиська: знайшли це просто у могилах людей. У Стародавньому Єгипті така тварина як крокодил, уособлювало давньоєгипетське божество Себека.

Раніше ми повідомляли, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.

Також стало відомо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.