Чи не кожна сучасна людина вірить у існування "родинних душ" або "другої половини", які нібито призначені одна одній на все життя.

Проте наукові дослідження переконливо доводять, що справжнє романтичне щастя – це результат спільних зусиль пари, а не якоїсь первісної внутрішньої подібності.

Стосунки - арт, скріншот: YouTube
Стосунки - арт, скріншот: YouTube

Група вчених вивчила досвід 615 подружніх пар зі Сполучених Штатів та Канади. Дослідники оцінювали емоційний зв'язок партнерів, прояви їхньої взаємної турботи та задоволеність життям.

Результати показали, що найбільш міцні емоційні відносини були в тих пар, які докладали активних зусиль до побудови своїх взаємин, а не покладалися на припущення про зумовлену "спорідненість душ". Дослідники зазначають, що міцні пари демонстрували співпереживання та дбайливе ставлення один до одного втричі частіше за інших. Зокрема, стабільні сім'ї набагато частіше воліли проводити спільне дозвілля (71% проти 19%) тощо.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

"Реальне кохання", скріншот: Youtube
"Реальне кохання", скріншот: Youtube

"По суті, віра в родинні душі - це хибне уявлення про природний розвиток здорових відносин", - підбивають підсумки вчені.

Люди, які прагнуть знайти "другу половинку", мають обрати когось, хто їм подобається і з ким комфортно спілкуватися, а далі докладати свідомих зусиль до розвитку цих відносин. Причому обидва партнери мають бути однаково зацікавлені у побудові міцних та щасливих стосунків.

Нагадаємо, сильні магнітні бурі атакують як здоров'я, так і техніку: коли на них чекати у квітні.

Як повідомляв "Знай.ua", ми всі були русалками: вчені знайшли унікальне поховання людей-риб

Знай.uа писав, чому ви не робили цього раніше? Медики розповіли про чудеса ранкової склянки води з лимоном