Джон Альфред Тінісвуд, 111-річний чоловік з Англії, носить титул найстарішої людини у світі. Джона офіційно визнано Книгою рекордів Гіннеса після смерті попереднього володаря титулу на початку квітня 2024 року.

Його попередник, венесуельський рекордсмен Хуан Вісенте Перес помер у віці 114 років. Другим за тривалістю життя був Гісабуро Сонобе з Японії, який помер наприкінці березня у 112-річному віці.

Джон Тінісвуд все життя пропрацював бухгалтером і, опинившись на пенсії, дійшов висновку, що помірність і правильні звички зберігають йому довголіття. За своє життя він пережив дві війни, віруси іспанки та ковіда. Хоча містер Тінісвуд не дотримується ніякої особливої ​​дієти, проте дозволяє собі раз на тиждень на вечерю улюблені ласощі – рибу зі смаженою картоплею. При цьому він майже не вживає алкоголю і не палить.

"Якщо ви п'єте занадто багато, занадто багато їсте, або занадто довго ходите - якщо ви робите щось занадто багато - врешті-решт ви постраждаєте", - говорить Тиннісвуд.

Ще один фактор, що сприяє тривалості життя, це вміння ладити з оточуючими. На думку Тиннісвуда, всі люди різні, але ми повинні змусити цю різницю працювати на нашу користь.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

І все ж нашим життям керує удача, вважає містер Джон Тінісвуд.

"Або ви живете довго, або живете недовго, і ви нічого не можете з цим вдіяти".

Сертифікат Книги рекордів Гіннеса Тінісвуд отримав 4 квітня в будинку для людей похилого віку на північному заході Англії, де він зараз проживає. Докази того, що це найстаріший чоловік у світі перевірено старшим консультантом Книги рекордів Гіннеса з питань геронтології Робертом Янгом та Дослідницькою групою з питань геронтології.

А найстарішою жінкою планети на сьогодні є Марія Браньяс Морера з Іспанії. Нещодавно рекордсменка відсвяткувала своє 117-річчя.

Джон Тіннісвуд. Фото BBC

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що Пенсіонерка у Британії взяла кредит заради українців, але не для донату на ЗСУ

Також наш портал інформував про 4 заборонені продукти королівської родини: ні Єлизавета II, ні Король Чарльз цього не їли