Міккі Річардсон переживає справжню казкову історію успіху, будучи мисливцем за скарбами, знайшовши дещо цінне.

Випадкова перемога в лотереї металошукача відкрила йому шлях до унікальної знахідки, яка кардинально змінила його життя. Отримавши дозвіл на проведення пошукових робіт на полях біля селища Ансті, Міккі поставив за мету знайти цінні старовинні артефакти. Раніше він неодноразово виявляв на цих землях лише звичайні мідні монети, але одного разу доля підкинула йому справжній скарб – шилінг часів правління Карла I. Про це повідомляє The Sun.

Натхненний цією першою знахідкою, 63-річний британець ретельно обстежив ділянку та виявив там 234 стародавні срібні монети. На думку експертів, ця колекція, ймовірно, потрапила в землю під час Англійської громадянської війни 1644, коли тут розташовувалися військові табори.

Як розповідає сам Міккі Річардсон, монети, схоже, раніше потрапили під плуги та розлетілися по всьому полю. Але йому вдалося зібрати майже все, що зберігалося під землею близько 500 років.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Відповідно до закону, Міккі передав виявлені монети до уповноваженої державної служби, що займається обліком та збереженням археологічних пам'яток. Однак згодом йому все ж таки дозволили залишити цю унікальну колекцію собі.

Річардсон вирішив продати монети на авторитетному лондонському аукціоні Spink&Son. В результаті, з урахуванням комісійних зборів, за клад вдалося виручити близько 23 тисячі фунтів стерлінгів (трохи більше мільйона гривень). Відповідно до законодавства, Міккі повинна розділити цей прибуток із власником земельної ділянки, на якій було зроблено знахідку.

Нагадаємо, серіал "Завдання трьох тіл" на Netflix розриває чарти, поки його продюсер готується до страти.

Як повідомляв "Знай.uа", без штанів, але хоч із трусами: копи протестують через серйозну проблему

Знай.ua писав, ми всі були русалками: вчені знайшли унікальне поховання людей-риб