Ім'я нових знайомих часто швидко вивітрюється з пам'яті, що викликає неприємні відчуття у людей, які періодично стикаються з такою ситуацією. Однак не варто надто переживати з цього приводу, адже це цілком природний процес.

Психіатр Юрій Габорець пояснює, чому ми забуваємо імена нових знайомих і коли саме варто занепокоїтися забудькуватістю. За словами експерта, це пов'язано із особливостями роботи мозку.

Знайомства в інтернеті, фото: кадр з відео
Знайомства в інтернеті, фото: кадр з відео

Коли ви вперше зустрічаєтеся з незнайомою особою, ваш мозок ще не встиг сформувати міцні асоціації з ним. Мозок постійно відфільтровує величезний потік інформації, виділяючи те, що необхідно для виживання.

Тому він не фокусується на запам'ятовуванні імені нового знайомого.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Однак, якщо під час розмови ця людина розповість про себе більше, мозок створить певні асоціативні зв'язки. І вже вночі, під час сну, він "переведе" цю інформацію на довгострокову пам'ять.

Тому лікар радить при знайомстві кілька разів повторити ім'я нової людини, а також пов'язати її з групою знайомих, за яких обставин ви з нею познайомилися. Це допоможе міцніше зафіксувати ім'я пам'яті.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Юрій Габорець зазначає, що якщо ви почали забувати імена навіть старих знайомих, друзів, назви звичних речей, і це відбувається після 40 років, слід звернутися до невролога.

Такі симптоми можуть бути ознаками початку хвороби Альцгеймера чи хвороби Паркінсона. Отже важливо своєчасно пройти обстеження.

Нагадаємо, "другі половинки" існують? Вчені дізналися, чи можна серед 8 мільярдів людей знайти кохання на все життя

Як повідомляв "Знай.ua", як налагодити зв'язок зі своєю інтуїцією: прості поради

Знай.uа писав, барани не люблять зайвих прелюдій, а от за Козерогов треба боротися: найнеприступніші жінки за знаком Зодіаку