Показова справа щодо масового вбивства у школі в Мічигані відзначилася безпрецедентним судовим вироком. Батьків 15-річного підлітка, який вчинив стрілянину, засудили до 15 років ув'язнення за ненавмисне вбивство.

Це перший випадок у США, коли батьки понесли кримінальну відповідальність за дії своєї дитини. Трагедія сталася у листопаді 2021 року, коли Ітан Крамблі відкрив вогонь по своїх однокласниках у передмісті Детройта, вбивши чотирьох учнів та поранивши ще сімох. Суд встановив, що саме його батьки придбали йому напівавтоматичний пістолет і навіть возили на стрільбищі для тренувань. При цьому вони проігнорували очевидні ознаки психічних проблем сина. Про це повідомляє CNN.

Незважаючи на те, що батьки стверджували, що не знали про плани Ітана влаштувати масове вбивство, суд визнав їх винними у недбалому ставленні до своїх батьківських обов'язків.

Навіть коли співробітники школи вже повідомляли про тривожні записи Ітана в його зошиті, де він малював пістолет і писав фрази на кшталт "кров всюди" і "моє життя безглузде", батьки відмовилися забрати сина зі школи і показати йому психотерапевта.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Стрілянина у школі Арлінгтона (Техас), кадр з відео
Стрілянина у школі Арлінгтона (Техас), кадр з відео

Суддя підкреслила, що саме небажання батьків запобігти трагедії стали підставою для такого тривалого терміну ув'язнення - 15 років. Присяжні також ознайомились із особистим щоденником Ітану, де він зазначав, що його батьки "не допоможуть".

Мати підлітка Дженніфер, виступаючи в суді, намагалася перекласти провину на чоловіка, сина та школу.

Нагадаємо, 28-річна фізично здорова дівчина закінчить своє життя евтаназією: "Я нікуди не їду..."

Як повідомляв "Знай.ua", відрізав голову і відвіз у ліс: у Харкові ревнивий "психолог" жорстоко розправився з колишньою дружиною

Знай.ua писав, українець застрелився у воїнниці через тижні після мобілізації - на ВЛК не знайшли проблем із психікою