Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які в ці дуже теплі квітневі дні не знають, чим себе зайняти на городі чи дачній ділянці, є дуже цікава пропозиція. На цей раз ми разом розберемося, як підготувати насіння кропу до посадки.

Кріп – популярна пряна рослина, гастрономічна улюблениця кухарів. Крім того, кріп швидко росте та стійко реагує на перепади погоди.

Один із українських блогерів-дачників розповів, як підготувати насіння кропу до посадки.

Вирощування кропу, скріншот: YouTube
Вирощування кропу, скріншот: YouTube

Насіння кропу складається з великої кількості ефірних олій, тому проростають у ґрунті досить повільно. Прискорити процес можна завдяки спеціальній обробці.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для обробки насіння кропу необхідно мати: шматок натуральної тканини, доступ до гарячої води та поліетиленовий пакет.

Отже, візьміть шматок тканини та покладіть у неї насіння кропу. Міцно зав'яжіть тканину, щоб насіння не розсипалося і опустіть у гарячу воду. Залиште тканину з насінням у воді на три доби, якнайчастіше змінюючи воду на гарячу.

Вирощування кропу. Фото: скрін youtube
Вирощування кропу. Фото: скрін youtube

Розкладіть набрякле насіння на вологу тканину і накрийте поліетиленовим пакетом. Залишіть на чотири дні. Коли в насінні з'являться паростки, його необхідно трохи підсушити та висадити у ґрунт.

Тільки пам'ятай, що саджати насіння кропу необхідно купками в заздалегідь підготовлені ямки і ретельно поливати після того, як його присипали землею.

Нагадаємо, як налагодити зв'язок зі своєю інтуїцією: прості поради.

Раніше повідомлялося, дивна, але дуже корисна звичка: чому українцям краще почати пити окріп.

Також, не будете раді, що підсіли: якими наслідками може обернутися любов до зеленого чаю.