Довгий час американська мешканка штату Мічиган на ім'я Деніз Лі боролася з раковою пухлиною у легенях. Після тривалого лікування та складної операції, вона змогла повністю позбутися цього захворювання.

Починаючи з 1980-х років, Деніз Лі мала нікотинову залежність і курила до 2,5 пачок цигарок на день понад 40 років. Однак, коли вона побачила соціальну рекламу проти куріння, то вирішила звернутися до лікарів для обстеження. Під час КТ у неї виявили злоякісну пухлину на ранній стадії. Лікарі провели їй операцію з видалення 5-сантиметрової пухлини з легені та розпочали курс лікування за новою методикою. Про це повідомляє NPR.

Куріння. Фото: скрін youtube
Куріння. Фото: скрін youtube

Новий підхід до лікування раку легень полягає у глибокому вивченні генетичних особливостей мутованих ракових клітин пацієнта.

Лікарі визначають "біомаркери" у цих клітинах і направляють на них цілеспрямовані ліки, які руйнують "мішені" і зменшують пухлину. Крім того, застосовується імунотерапія, що стимулює захисну систему організму для боротьби з раковими клітинами, подібно до протидії вірусам.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

За останні 5 років використання цих нових методів лікування дозволило збільшити кількість пацієнтів, яких вдалося вилікувати, на цілих 22%. Ці підходи виявилися ефективними навіть на пізніх стадіях раку легенів.

Паління, скріншот: YouTube
Паління, скріншот: YouTube

Після шестирічного курсу лікування жінка повністю позбулася ракової пухлини в легенях. Це стало для неї справжнім порятунком, оскільки вона протягом десятиліть виборювала нікотинову залежність.

Нагадаємо, ці три крупи - запорука міцного здоров'я: додайте в раціон і організм "заспіває"

Як повідомляв "Знай.uа", бабуся народила дитину своєму синові та його хлопцеві: вагітність пройшла легко, а пологи знімали на камеру

Знай.ua писав, улюблений літній десерт може "нагородити" проблемами: розкрита неприємна правда про морозиво