В Альпах археологи виявили тіло чоловіка, якого не стало приблизно 400 років тому. Дослідники вважають, що людина, яку вони знайшли на висоті в 3600 метрів над рівнем моря, вирушила у подорож в гори, де через негоду просто замерзла до смерті.

Про це пише видання Business Insider.

Чоловік, одягнений у багатий одяг 17 століття, ймовірно, був заможним купцем або мандрівником. При собі чоловік мав понад 150 золотих монет, зброю (кинджал, меч та пістолет), шкіряні черевики (добре збережені, з пряжками та підковами) та залишки мулів (кілька кісток і підкови, що свідчить про те, що мандрівник подорожував караваном).

Знахідка в Альпах
Знахідка в Альпах

Вчені вважають, що чоловік заблукав під час подорожі через гори в погану погоду і замерз.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

"Це неймовірна знахідка, яка дає нам унікальну можливість дослідити життя та подорожі людей в ранньомодерну епоху, а одяг, особисті речі та інші артефакти, знайдені разом з тілом, дають нам цінну інформацію про моду, торгівлю та технології того часу", - говорить доктор Габріела Вутц, археолог з Цюрихського університету, яка очолила дослідження.

Вчені планують провести ретельне дослідження останків та артефактів, щоб дізнатися більше про життя та смерть цього загадкового мандрівника. Ця знахідка безсумнівно стане цінним внеском в наше розуміння історії та археології Альп.

Археолог, який тримає знахідку в руках
Археолог, який тримає знахідку в руках

Нагадаємо, у Бангладеші вченим вдалось розкопати унікальні піраміди.

Як повідомляли раніше, у Великій Британії археологи виявили коштовну знахідку.

Як писав "Знай" раніше, в Аргентині дослідники виявили останки стародавніх істот віком приблизно 220 млн років.