За домашніми улюбленцями часто можна помітити різні дивацтва, але будь-яка їхня поведінка піддається логіці та поясненню.

Наприклад, коти і кішки люблять поласувати зеленою травою, хоча вони за своєю натурою є хижаками. Експерти відповіли, навіщо вони це роблять.

Кіт їсть траву, фото polit
Кіт їсть траву, фото polit

Власників одразу заспокоїли, що це абсолютно нормальне явище. Як виявилося, такий інстинкт закладений у тварин від природи, а трава навіть позитивно впливає на їхнє здоров'я, проте далеко не вся.

Потрібно уважно стежити за тим, яку траву їсть тварина, адже деякі рослини можуть бути небезпечними. Наприклад, кішок потрібно подалі тримати від газонів, тому що їх обробляють хімією. Найкращим рішенням буде придбати спеціальну траву в зоомагазині або виростити самостійно на своєму підвіконні.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Догляд за газоном, кадр з відео
Догляд за газоном, кадр з відео

У той же час, трава має багато корисних властивостей. В першу чергу вона містить клітковину і добре впливає на травлення, подразнює слизову оболонку шлунка і стимулює зригування. Таким чином коти позбавляються грудок вовни.

Тварини через траву також одержують багато вітамінів А та D, фолієву кислоту. Але не варто забувати про психологічний фактор, адже коти та кішки, поїдаючи траву, хочуть привернути увагу господаря або грати через нудьгу.

Кіт їсть траву, кадр з відео
Кіт їсть траву, кадр з відео

Нагадаємо, що побачите це – біжіть! Як легко дізнатися, що кіт вас не любить.

Раніше ми повідомляли, що можна залишати вдома кішок віч-на-віч на тривалий час.

Також стало відомо, які унікальні особливості мають лапки котиків.