Фільм "Інтерстелара" від Крістофера Нолана вражає своєю пророчою силою. У ньому було порушено такі теми, які здаються фантастикою, але поступово вони стають реальністю, і це лякає.

Одним із яскравих моментів фільму були магнітні бурі, які призводили до відмов техніки. Хоча в кінематографі це виглядало як фантастичне явище, прямо зараз магнітні бурі на Сонці викликають сильні геомагнітні бурі на Землі, які, у свою чергу, шкодять електроніці та системам навігації.

Інтерстелар / фото: Instagram
Інтерстелар / фото: Instagram

І саме недавно в США сільськогосподарська техніка почала відмовляти через збій у GPS-навігації.

Пилові бурі з фільму теж знаходять своє відлуння. У кінострічці вони викликали гігантські катаклізми, а в реальному житті ми бачимо, як піщані бурі із Сахари досягають України, несуть із собою пісок та проблеми з диханням.

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Українців змусять платити за власні заощадження Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати
Показати ще

Крім цього, фільм торкається теми сільського господарства та врожайності. В "Інтерстеларі" показано, що через хвороби рослин сільгоспкультури гинуть, що призводить до зниження харчових ресурсів для людства.

Інтерстелар / фото: кадр з фільму
Інтерстелар / фото: кадр з фільму

А в нашому світі такі проблеми, як зміна клімату та поширення шкідників, справді стають серйозною загрозою продовольчій безпеці.

Нарешті, у фільмі порушується тема колонізації інших планет. Це може здатися далеким майбутнім, але з розвитком космічних досліджень і планів освоєння Марса ця ідея в даний момент наближається до реальності.

Можливо, варто переглянути "Інтерстелар" і замислитися над тим, куди рухається наш світ і які виклики нам доведеться подолати.

Нагадаємо, астролог назвав найсильніші дні травня, які допоможуть змінити долю

Раніше ми писали про те, що буває раз на 100 циклів: магнітні бурі кружлятимуть голови українцям цілий тиждень