Лягати спати з мокрим волоссям може здатися зручним рішенням, особливо якщо ви втомилися вечірнім часом і бажаєте максимально заощадити час. Але це рішення не тільки може призвести до дискомфорту, а й створює потенційні загрози здоров'ю волосся та шкіри голови.

Якщо ви спите з мокрими волоссям, то негайно припиняйте
Якщо ви спите з мокрими волоссям, то негайно припиняйте

По-перше, мокре волосся на подушці може зробити вас холодним, що перешкоджає нормальному сну. Але основна проблема полягає в тому, що волога руйнує білкову структуру волосся, зробивши їх більш схильними до ламкості та пошкоджень.

Навіть невеликий натяг волосся, що відбувається під час сну, може призвести до його ламкості. Крім того, вологе середовище, створене мокрим волоссям, може сприяти росту грибків, що може викликати різні проблеми, включаючи лупу та інші захворювання шкіри голови.

Волосся, фото: Знай.ua
Волосся, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Тому, якщо ви вибираєте спати з мокрим волоссям, ризикуєте не тільки зручністю, а й здоров'ям вашого волосся та шкіри голови. Щоб зменшити ці ризики, краще висушіть волосся перед сном або використовуйте шовкову наволочку та рушник з мікрофібри, щоб зменшити негативний вплив вологи.

Нагадаємо, чому не можна розпускати волосся 21 травня і що потрібно приготувати обов'язково: заборони та прикмети на Олени

Раніше ми писали про те, що жирну голову не потрібно частіше мити: секрети, які зроблять ваше волосся менш сальним