Цієї весни та влітку слід чекати справжній парад крутих фільмів, які вдовільнять смакам будь-якого глядача. Великі екрани по всьому світу уже підкорила комедія “Каскадер”, головні ролі в якій грають головні герої “Оскара” 2024 року - суперзірки Райан Гослінг та Емілі Блант.

Вслід за нею вийшла сексуально заряджена драма “Суперники” з Зендею у головній ролі, яка довела, що великий спорт - краще середовище для любовного трикутника.

Але попереду на фанатів кіно чекає ще багато чого цікавого - спін-офф “Шаленого Макса”, неочікувана історія останньої дружини британського монарха Генріха VI “Гамбіт Королеви”, провокаційний горор-трилер “МаХХХін”, підкорення американцями “Місячної програми”, нова епопея “Дедпул і Росомаха”, і, навіть, повернення культового “Ворона”.

Більше про майбутні хіти прокату - у нашому матеріалі:

“Каскадер”
(реж: Девід Літч)

Актори: Емілі Блант, Раян Гослінг, Аарон Тейлор-Джонсон, Тереза Палмер, Вінстон Дюк

Популярні новини зараз
Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Дата виходу: 25 квітня

Про що кіно?

Джоді Морено (Емілі Блант) знімає свій перший фільм у якості режисера. Вона дуже старається та хвилюється. Добре, що на знімальному майданчику завжди є кому її підбадьорити. Кольт (Раян Ґослінґ) – каскадер. Колись вони зустрічалися з Джоді, а нині просто працюють разом та підтримують одне одного. Кольт дублює актора, який грає головну роль. Якось цей актор безслідно зникає. Ніхто не може знайти його, а це означає, що Джоді не зможе дознімати свій дебютний проєкт і це зруйнує її кар’єру. Кольт дуже не хоче, щоб так сталося, тож погоджується стати на деякий час детективом та розшукати актора, який невідомо куди подівся.

“Суперники”

(реж. Лука Ґуаданьїно)

Актори: Зендея, Джош О’Коннор, Майк Файст, Кіану Хем

Дата виходу: 2 травня

Про що кіно?

Чемпіон Турніру Великого шлему Арт Дональдсон (Майк Файст) зазнає серію поразок. Колись він був посереднім гравцем. Чемпіона з нього зробила його дружина Таші (Зендея). Тенісистка у минулому, нині вона присвятила себе тренуванню чоловіка. Аби він повернув собі жагу до перемог, Таші записує його до участі у турнірі Challenger. Зазвичай у ньому беруть участь початківці або гравці другого дивізіону. Однак для ситуації, що склалася у Арта, це буде доречно. Незадовго до змагань чоловік дізнається, що у турнірній сітці його суперником буде Патрік Цвейг (Джош О'Коннор), колишній коханець його дружини та його кращий друг.

“Фуріоза: Шалений Макс. Сага”

(реж.Джордж Міллер)

Актори: Аня Тейлор-Джой,Кріс Гемстворт, Аліла Браун, Том Берк та інші.

Дата виходу: 23.05.

Про що кіно?

Фуріоза (Аня Тейлор-Джой) була зовсім юною, коли звичний світ почав руйнуватись та зникати. Дівчинку викрали з її дому, Зеленого Місця Багатьох Матерів. Орда Байкерів начолі з Дементусом (Кріс Гемстворт) тепер вважає Фуріозу своєю власністю. Поки тривають криваві війни між Дементусом та Несмертним Джо, дівчина намагається вижити. Віднині головна мета її життя – повернутися додому.

Фантастичний бойовик «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» є приквелом до фільму «Шалений Макс. Дорога гніву», який вийшов у 2015 році, а також п’ятим внеском у франшизу. Перший фільм про Макса вийшов на екрани у 1979 році та заробив у прокаті суму, що у 286 разів перевищувала бюджет фільму.

“Погані Хлопці: Все або нічого”

(реж.Аділь Ель Арбі, Білал Фалла)

Актори: Вілл Сміт, Мартін Лоуренс, Ванесса Гадженс, Ерік Дейн

Дата виходу: 06.05

Про що кіно?

Детективи з Майамі Майк Лоурі (Вілл Сміт) та Маркус Бернетт (Мартін Лоуренс) знову беруться до справ. Навряд чи знайдеться в цьому світі хтось, хто міг би завадити Лоурі та Бернетту довести діло до кінця.

Комедійний бойовик «Погані хлопці: Все або нічого» має стати продовженням трьох попередніх частин, які виходили на екрани у 1995, 2003 та 2020 роках. За свою історію франшиза про двох детективів із Маямі зібрала у прокаті $840 млн. при загальних витратах на зйомки у $239 млн. Найуспішнішою у прокаті виявилась стрічка, що вийшла у 2020 році.

“Гамбіт Королеви”

(реж. Карім Айноуз)

Актори: Джуд Лоу, Алісія Вікандер

Дата виходу: 13.06.

Про що кіно?

Королева Кетрін Парр - шоста та остання дружина жорстокого англійського монарха Генриха VIII, залишається регентом Англії та наставницею майбутньої королеви Єлизавети, аж допоки з війни не повертається вічно підозрілий король. Він переслідує кожного, хто може стати перешкодою для його абсолютної влади. Коли її подругу дитинства спалюють на кострі - Кетрін опиняється за крок до прірви. Усі чекають: чи зробить Королева помилку, чи вчинить Генріх криваву розплату? Заради виживання та сподівань на краще майбутнє Кетрін має грати у небезпечну гру, де ставка – її власне життя.

“МаХХХін”

(реж. Тай Уест)

Актори: Міа Гот, Елізабет Дебікі, Холзі, Лілі Коллінз, Мішель Монаган, Кевін Бейкон, Джанкарло Еспозіто, Мозес Самні

Дата виходу: 04.07

Про що кіно?

Максін Мінкс (Мія Гот) - зірка фільмів для дорослих і починаюча акторка великого кіно, нарешті близька до успіху в Голлівуді. Проте, загадковий маніяк на прізвисько «Нічний ловець» переслідує молодих акторок по всьому Лос-Анджелесу та залишає кривавий слід, чим загрожує викрити зловісне минуле Максін. Хто ж її переслідує і як далеко вона готова піти, щоб назавжди поховати свої таємниці та врятувати кар'єру?

“Забери мене на місяць”

(реж.Ґреґ Берланті)

Актори: Роуз Гілрой, Шерон Магвайр, Білл Кірштайн, Кінен Флінн

Дата виходу: 11.06.

Про що кіно?

Космічні перегони між совєтами та США в розпалі. Співробітники NASA готуються до чергового польоту, впродовж якого запланована висадка людини на місяць. Попри близькість до мети мало хто вірить у успіх. Тож аби не виглядати невдахами, NASA наймає у штат спеціалістку з маркетингу Келлі Джонс (Скарлетт Йоганссон). Ніхто не зможе краще, ніж вона, покращити імідж космічної агенції. Таке рішення видається геть недоречним керівнику місячної місії Коулу Девісу (Ченнінґ Татум). Наближається день вильоту, а оскільки впевненості в успіху не додалося, Келлі доручають відзняти висадку на місяць у павільйоні – аби було що показати світові у випадку, якщо місія провалиться.

“Дедпул і Росомаха”

(реж. Шон Леві)

Актори: Раян Рейнольдс, Гʼю Джекман, Морена Баккарін, Дженіфер Ґарнер, Бріанна Гільдебранд, Тоні Мак-Карті

Дата виходу: 25.07.

Про що кіно?

Фантастичний бойовик та комедія «Дедпул і Росомаха» стане 34-им фільмом у кіновсесвіті MARVEL та вийде на екрани у межах п’ятої фази кіновсесвіту. Фільм є продовженням стрічок «Дедпул» та «Дедпул 2», що вийшли на екрани у 2016 та 2019 роках. Виконавець ролі Дедпула Райан Рейнольдс взяв участь у написанні сценарію та став одним із співпродюсерів фільму. Г'ю Джекман, який кілька років поспіль наголошував на тому, що полишив роль Росомахи, вирішив повернутися до неї у середині 2022 року спеціально для зйомок з Райаном Рейнольдсом.

“Чужий: Ромул”

(реж. Феде Альварес)

Актори: Кейлі Спені, Девід Джонсон, Арчі Рено, Ізабелла Мерсед, Спайк Фірн

Дата виходу: 15.08

Про що кіно?

Колонізація космосу передбачає обстеження усього, що потрапляє в поле зору. На давно закинуту космічну станцію прибуває Рейн (Кейлі Спені) та її колеги. Разом вони мають оглянути пустуючі приміщення старого корабля. Їхня знахідка здатна змінити хід історії, адже це найнебезпечніша форма життя у Всесвіті.

Фантастика та жахи «Чужий: Ромул» є сьомим фільмом франшизи «Чужий». За сценарієм події розгортаються у проміжок часу між подіями фільмів «Чужий» (1979) та «Чужі» (1986).

“Ворон”

(реж. Руперт Сандерс)

Актори: Білл Скашгорд, FKA Twigs, Денні Хьюстон, Джордан Болджер, Лаура Бірн, Ізабелла Вей

Дата виходу: 22.08.

Про що кіно?

Повернення фентезійної франшизи про силу вічного кохання за легендарним графічним романом Джеймса О’Барра. За сюжетом, Ерік Дрейвен застряг між світами живих та мертвих. Душу Еріка тепер веде Ворон - містичний птах, що повертає тих, хто прагне помсти за себе та за своїх коханих. Його жорстокість не має меж та вселяє справжній страх в тих, хто завинив перед ним.