Важливо захищати домашніх тварин від бліх та кліщів протягом року, адже ці паразити не лише завдають дискомфорту, а й можуть нести серйозні загрози для здоров'я. Ветеринари наголошують на 5 поширених помилках, яких слід уникати.

Про це розповідає PetMD.

1. Нехтування профілактикою:

Багато людей помилково вважають, що якщо вони не помічають паразитів, то профілактика не потрібна. Це не так, блохи та кліщі можуть жити в оселі та переноситися на одязі, а тому ризик зараження завжди присутній. Налаштуйте нагадування на телефоні, щоб не пропустити чергову обробку.

Обробка собаки. Фото: вільні джерела
Обробка собаки. Фото: вільні джерела

Популярні новини зараз
Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

2. Перерва взимку:

Існує хибна думка, що з настанням холодів блохи та кліщі зникають. Насправді, ці паразити можуть жити та розмножуватися протягом року, особливо в теплому кліматі. Продовжуйте профілактику протягом усього року, щоб ваш вихованець був у безпеці.

3. Використання однакового засобу для собак і котів:

Це може бути небезпечно, адже препарати для собак часто токсичні для котів. Завжди використовуйте засоби, спеціально розроблені для вашого виду тварини.

4. Неправильне дозування:

Недотримання інструкцій щодо дозування може призвести до неефективності препарату, а також до побічних ефектів. Важливо чітко дотримуватися рекомендацій виробника. Для цуценят та кошенят дозування може коригуватися з урахуванням ваги.

5. Ігнорування інших тварин у домі:

Якщо у вас декілька вихованців, обробку від паразитів слід проводити одночасно для всіх. Блохи та кліщі легко передаються між тваринами.

Захистіть всіх своїх пухнастих друзів.

Кіт з собакою в домі Фото: вільні джерела
Кіт з собакою в домі Фото: вільні джерела

Нагадаємо, що варто знати про перетин кордону з домашнім улюбленцем.

Як повідомляли раніше, як захиститися від кліщів у розпал сезону.

Як писав "Знай" раніше, наскільки можна залишати котів самих вдома.