Непередбачені витрати можуть виявитися неприємним сюрпризом будь-якого покупця. Саме з такою ситуацією зіткнулася одна австралійка після відвідин супермаркету. Купуючи товари на загальну суму $269,25, жінка виявила в чеку загадковий платіж у розмірі $20, що становило близько 10% її покупок і позначалося як "продукти".

Здивована такою доплатою, вона вирішила звернутися по пораду до користувачів в інтернеті. Жінка наголосила, що ця сума не могла бути податком на додану вартість, оскільки ПДВ уже було включено до загального рахунку окремим пунктом. Про це повідомляє Yahoo.

Колишні працівники супермаркету висловили припущення, що така помилка могла статися через неправильне введення даних про акційний товар або продукт без штрих-коду, наприклад, свіжого м'яса, овочів чи фруктів.

Один із користувачів пояснив цю ситуацію людським фактором – касир міг випадково натиснути не ту кнопку під час сканування чи введення кодів.

Популярні новини зараз
Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Ці спеціальні кнопки для нарахування податків майже не використовуються, але їх можна випадково натиснути. Просто зверніться з чеком до магазину, і вам повернуть зайві гроші", – порадив він.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Інші користувачі закликали покупців завжди вимагати чек у касира перед виходом із магазину та зберігати його на випадок технічних збоїв чи помилок. Адже лише за наявності чека можна розраховувати на відшкодування зайвих витрат.

Нагадаємо, обдурила батьків та пішла на війну: 27-річна українка вже 10 років бореться з оккупантами

Як повідомляв "Знай.ua", ковбаса, барбариски і навіть перець: ці продукти неймовірно небезпечні в супермаркетах - ви здивуєтеся

Знай.ua писав, пенсіонера змусили заплатити за "вигаданий" рахунок: на думку ДТЕК, 51 904 кВт/год на місяць - це цілком реально