В місті Валенсія в Іспанії створили проєкт, що називається "Requiem in Power". Вони планують перетворити кладовища на місця для виробництва чистої енергії. Це означає, що вони встановлять багато сонячних панелей на кладовищах, щоб збирати сонячне світло і перетворювати його на електроенергію.

Цей проєкт, який почався у травні, має на меті створити найбільшу сонячну міську електростанцію в Іспанії. Вони планують встановити 6658 сонячних панелей на різних кладовищах по всьому місту.

Сонячні панелі / фото: Pixabay
Сонячні панелі / фото: Pixabay

Наразі на трьох кладовищах вже встановлено 810 сонячних панелей, які виробляють достатньо електроенергії для забезпечення деяких місцевих підприємств і домогосподарств. Це також допомагає зменшити викиди вуглекислого газу.

Цей проєкт є частиною місії "Валенсія 2030", де місто планує задовольнити значну частину своїх потреб у енергії за рахунок відновлюваних джерел.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube
Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube

Ідея встановлення сонячних панелей на кладовищах не нова і вже реалізована у Франції. Такі проєкти допомагають містам отримувати чисту енергію і зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище.

Нагадаємо, відключення світла в Україні: людей шокували похмурим прогнозном

Раніше ми писали про те, що незабаром спека не дасть українцям жити: прості способи врятувати себе при відключеннях світла

Вам буде цікаво дізнатися людство чекають ще сильніші магнітні бурі - 10 травня було лише початком, чого боятися