Пара розлучилася помилково після того, як адвокати провідної юридичної фірми припустилися комп'ютерної помилки, але старший суддя заявив, що розлучення не може бути скасовано.

Пара, яку високий суд назвав містером і місіс Вільямс, прожила у шлюбі 21 рік, доки не розлучилася у 2023 році.

Молодята на своєму весіллі. Фото: Freepik
Молодята на своєму весіллі. Фото: Freepik

Адвокати лондонської фірми Vardags, очолювані Айшею Вардаг, самопроголошеною "дивою розлучення", використовували онлайн-портал, щоб помилково подати заявку на остаточне рішення для пари, яка все ще намагалася узгодити фінансові умови свого розлучення.

Сер Ендрю Макфарлейн, голова сімейного відділу, пояснив, що адвокати мали намір подати заяву про розлучення іншого клієнта, "але випадково відкрили електронну справу у справі "Уільямс проти Вільямса"» і розпочали подання заяви на винесення остаточного рішення у цій справі".

Популярні новини зараз
Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Він сказав, що адвокати Вардагса, які представляли інтереси дружини, використовували онлайн-портал "без вказівок чи повноважень свого клієнта". Він стверджує, що онлайн-система працювала зі звичною швидкістю і видала наказ про розлучення Вільямсів протягом 21 хвилини.

Через два дні адвокати усвідомили свою помилку і звернулися до суду з проханням скасувати остаточну постанову про розлучення. Вони описали помилку як помилку, пов'язану з тим, що хтось у Вардазі "натиснув не ту кнопку", і заявили, що, оскільки остаточне замовлення було подано помилково, його слід скасувати.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот

Але Макфарлейн відхилив цю заяву і заявив: "Існує сильна зацікавленість державної політики у повазі до визначеності та остаточності, що випливають із остаточного рішення про розлучення, та збереження встановленого ним статус-кво".

Вардаг, одна з найбільш високооплачуваних адвокатів з розлучень у Великій Британії, заявила, що суддя ухвалив "погане рішення" і що він "фактично вирішив: "комп'ютер каже ні, ви розлучені".

Вардаг, яка виграла у 2010 році знакове рішення про те, що шлюбний договір німецької спадкоємиці Катрін Радмахер має юридичну силу, додала: "Держава не повинна розводити людей на підставі канцелярської помилки. У особи, яка розлучається, має бути намір, тому що принцип наміру лежить у основу справедливості нашої правової системи. Коли до відома суду доводиться помилка, і всі визнають, що помилку було допущено, її, очевидно, потрібно виправити… Це означає, що на даний момент наш закон свідчить, що ви можете розлучитися через помилку, допущену. в Інтернеті. І це просто неправильно, не розумно.

Нагадаємо, що чоловік спокійно рибалив , доки не виловив $100 тисяч: як він це зробив.