Багато людей регулярно вживають суп, вважаючи, що страва обов'язково має бути в раціоні, адже позитивно впливає на шлунок. Але за фактом це крапля меду у бочці дьогтю. Дієтологи пояснили, чим небезпечні супи.

Існує багато видів супів, тому однозначно стверджувати, що страва шкідлива – буде не коректно. Але все ж таки деякі з них можуть спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Суп. Фото Freepik
Суп. Фото Freepik

Фахівці рекомендують звести до мінімуму вживання наваристих рибних або м'ясних бульйонів та супів. Особливо це стосується людей похилого віку. Бульйон, зварений на кістці, принесе більше шкоди, ніж користі. У таких стравах багато пуринів, що призводять до утворення каменів у нирках.

Солянка. Фото: скрін youtube
Солянка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

Ще один небажаний суп у раціоні – солянка. Людям з виразкою та гастритом краще відразу забути про страву, адже вона може дратувати шлунок. Також солянка через велику кількість м'яса та сала може підвищувати рівень "поганого" холестерину та негативно впливати на здоров'я серцево-судинної системи.

Експерти наголошують, що найкориснішими супами є бульйони на нежирному м'ясі, вуха з морської риби та овочеві супи-пюре.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ласунам привід захвилюватися? Про що попереджає непереборний потяг до солодощів.

Також наш портал інформував, неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати вранці - втратите енергію і швидко втомитеся.

Крім того, ми писали, від тиску, для судин та серця: експерти назвали найкорисніший овоч для пенсіонерів.