У багатьох культурах існують забобони про певні речі, які начебто приносять невдачу та негативну енергію.

Тож краще уникати їх у власному будинку. Ось невеликий список таких предметів. Наприклад, зіпсований годинник. Годинник символізує протягом часу, його споконвіку асоціювали зі смертністю людини. У вікторіанську епоху годинник зупиняв, коли хтось помирав. Тому зламаний годинник вважається ознакою невдачі.

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Неживі декоративні елементи. Чи то ваза з в'ялими зрізаними квітами, чи то опудало тварини – "мертві" речі в будинку можуть спричинити невдачу. Це пов'язано з поширеним художнім мотивом "vanitas", де черепи та погаслі свічки символізують швидкоплинність життя.

Стара мітла теж один із таких предметів. Якщо ви переїжджаєте до нового приміщення, краще не брати з собою старий віник, яким користувалися раніше. Це начебто може "замістити" весь ваш успіх. Така порада має сенс і з гігієнічної точки зору, адже стара мітла може занести шкідників та бруд із попереднього місця проживання.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

Посуд. Фото: скрін youtube
Посуд. Фото: скрін youtube

Несподівано у цьому списку опинились і кактуси. Хоча колючі рослини можуть підходити до інтер'єру, забобони пов'язують їх з невдачею та розладом у будинку. Краще садити великі зелені рослини чи щасливий бамбук для позитивної енергії.

І, звичайно ж, забудьте про тріснутий або розбитий посуд. Через асоціацію посуду з багатством і великою кількістю забобонів пошкоджений посуд притягує негативну енергію.

Нагадаємо, магія бузку існує? Щаслива квіточка з 5 пелюсток та інші прикмети

Як повідомляв "Знай.ua", ключі, хвороба і навіть пилосос: які слова заборонено вимовляти перед сном і чому

Знай.ua писав, якщо ставите сумку на підлогу, то потім не дивуйтеся: прикмети, які врятують вас від нещасть