Кетрін, 26-річна мешканка Великобританії, ухвалила незвичайне для багатьох рішення: відмовитися від традиційного шляху сімейного життя на користь чернецтва.

Дівчина народилася в релігійній сім'ї і завжди мріяла про таке ж, але велике, ведення доброчесного християнського життя та виховання безлічі дітей. Однак життя привело її на інший шлях, про що розповіли у ВВС.

Черниці моляться / фото: BBC
Черниці моляться / фото: BBC

Працюючи помічницею по господарству в Австралії, Кетрін сподівалася знайти ідеального чоловіка, але натомість вона знайшла спокій, усвідомивши своє бажання належати Богу повністю.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Повернувшись у рідні краї, вона приєдналася до монастиря і з того часу не пошкодувала про це рішення. Повсякденне життя Кетрін складається з молитов, споглядання та різноманітних громадських заходів, таких як лекції в освітніх закладах та робота у в'язницях.

Черниці також знаходять час на відпочинок та розваги: ​​рукоділля, випічку та настільні ігри, а іноді влаштовують кіновечори.

"Нещодавно, наприклад, дивилися "Опенгеймера", серед інших улюблених жанрів – стрічки Діснея та бойовики"

Незважаючи на все це, у Кетрін є час на ухвалення остаточного рішення про постійні чернечі обітниці, які вона може прийняти протягом семи до десяти років.

Сестра Тереза ​​/ фото: BBC
Сестра Тереза ​​/ фото: BBC

Історія іншої черниці

Сестра Тереза ​​тепер 39-річна черниця монастиря богоматері Волсингемської. Її шлях до чернецтва почався в молодості, коли вона ще тільки починала пізнавати свої вірування.

Тереза ​​розповідає, що ідея стати монахинею прийшла до неї у 18 років, і спочатку вона зреклася цієї думки. Однак молитва і духовні практики привели її до усвідомлення, що це може бути її шлях:

"Найсмішніше, що я пішла туди через симпатичного знайомого хлопця. Можна сказати, що у мене був прихований мотив"

Досвід у Волсінгемі, одному із духовних центрів Англії, став вирішальним моментом для Терези. Зустрічі з іншими сестрами і переконання через молитву в тому, що Бог хоче для неї кращого, зміцнили її у її рішенні стати черницею.

Тереза ​​сьогодні бере активну участь у громадському житті монастиря, також викладає в місцевому університеті, де її радує можливість впливати на духовний розвиток молоді.

"У кожного в житті бувають складні моменти. Я завжди хотіла стати матір'ю. І іноді шкодую, що прогавила цю можливість"

Її материнський інстинкт перетворився на турботу про інших, що приносить їй упевненість у правильності обраного шляху та почуття повноти життя.

Кетрін / фото: BBC
Сестра Кетрін / фото: BBC

За що живе спільнота черниць

Сестри монастиря богоматері Волсингемської активно розвивають свою спільноту. У 2018 році вони переїхали в нову будівлю, яка раніше належала британській родині, через високі ціни на нерухомість.

Вони отримують підтримку меценатів, включаючи комп'ютер Apple Mac для соціальних мереж та інших потреб.

Монастирська спільнота продовжує зростати, планують навіть розширити свої лави для ченців-чоловіків та проведення богослужінь.

Камілла, інша черниця, сказала: "Думаю, якби молодь знала, наскільки це прекрасне життя, набагато більше людей обирали б її. Таке відчуття, що вони просто не знають, наскільки прекрасний внутрішній світ, коли ви маєте стосунки з Богом".

А ми нагадуємо, "Плітки – це жіноча справа": Папа Франциск потрапив у скандал через особисті висловлювання

Раніше ми писали про те, що в країнкам пропонують опанувати нові професії: чоловіків вже катастрофічно не вистачає

Крім того, Знай.ua повідомляв, чому мамам краще не відмовлятися від дітей заради батьків-одинаків: від мобілізації врятує, але є одне "але"