Під Єрусалимом (Ізраїль) вчені зробили неймовірне археологічне відкриття, яке може повністю змінити уявлення про давній світ.

Стало відомо, що група археологів відкопала біля Єрусалиму стародавнє місто. Передбачається, що його вік може сягати 9 тисяч років.

При цьому на велике поселення натрапили випадково, коли будували нове швидкісне шосе. На думку дослідників, у місті мешкало до 3 тисяч осіб.

Цікаво, що під час розкопок було виявлено великі приватні та громадські будівлі, а в них – прикраси, предмети побуту та знаряддя праці: сокири, серпи, ножі та наконечники стріл.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Вчені наголошують на важливості цього відкриття, оскільки довгий час вважалося, що в цій місцевості в період неоліту була звичайна пустка.

Нагадаємо, що монстр із минулого: у Намібії знайдено скам'янілості гігантської саламандри. Відкриття, яке змінює уявлення про минуле.

Раніше повідомляли, що нове відкриття археологів перевертає уявлення про раннє виноробство: коли наші предки почали пити. У Греції вчені виявили стародавні залишки посуду зі слідами вина.

Також стало відомо, що єгипетські й поряд не стояли: вчені розкопали унікальні піраміди – ховалися близько 1000 років. Вчені обстежили ділянку площею понад 5000 квадратних метрів.