Висока температура може негативно впливати на здоров'я, навіть якщо Ви не відчуваєте цього одразу. Довготривале перебування в жарі може призвести до зневоднення, перегріву та виснаження. Це також може порушувати сон, особливо влітку, і дорослі, і діти скаржаться на проблеми зі сном.

Є кілька простих порад, як легше заснути в літню спеку, запропонованих професором Кевіном Морганом з британського університету Лафборо.

Дотримуйтесь розпорядку дня

Позіхає один - позіхають і інші
Позіхає один - позіхають і інші

Виснаження та зневоднення роблять вас сонними. Але вчені не радять спати вдень, якщо це не звично для вас. Збережена до ночі сонливість допоможе вам швидше заснути.

Прохолода в спальні

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Зробіть так, щоб у вашій спальні було прохолодно вночі. Закрийте вікна шторами вдень і відкрийте перед сном для провітрювання. Зменште кількість постільної білизни, але залиште тонкі бавовняні простирадла, які добре вбирають піт.

Охолодіть шкарпетки

Шкарпетки. Фото: скрін youtube
Шкарпетки. Фото: скрін youtube

Використовуйте вентилятор для випаровування поту і охолодження. Якщо у вас немає вентилятора, охолодіть шкарпетки в холодильнику і надіньте їх перед сном.

Пийте більше, але не перед сном

Пийте достатньо води протягом дня, щоб уникнути зневоднення, але не пийте багато перед сном. Уникайте алкоголю і напоїв з кофеїном, оскільки вони можуть погіршити якість сну.

Зберігайте спокій

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Перед сном зробіть щось заспокійливе: читайте, пишіть або складайте шкарпетки. Уникайте використання телефона чи відеоігор, оскільки їхнє світло і активність можуть заважати заснути.

Прийміть теплу ванну

Тепла ванна перед сном допомагає розслабитися. Прохолодна вода стимулює кровообіг і може зберігати тепло, що не сприяє засипанню.

Подбайте про дітей

Ліжко / фото: Freepik
Ліжко / фото: Freepik

Слідкуйте за температурою в дитячих кімнатах. Оптимальна температура для сну – між 16 і 20 градусами за Цельсієм.

Також наш портал інформував, морозиво продавати заборонено: влада прийняла "важке рішення"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що аномальна спека, зливи та інші сюрпризи: синоптики розповіли, яка погода чекає українців протягом робочого тижня

Вам буде цікаво дізнатися кондиціонер у квартирі: як економити електроенергію без втрати комфорту