У префектурі Ямагата на півночі Японії ввели незвичайне правило: громадяни повинні сміятися хоча б щодня. Це рішення було ухвалено після дослідження, яке показало, що сміх знижує ризик серцевого нападу.

Вчені стверджують, що сміх має багато корисних властивостей для здоров'я.

Тепер на робочих місцях також створюють "середовища сміху", щоб підтримувати психічне та фізичне здоров'я співробітників. Крім того, кожного восьмого дня місяця оголошено «днем сміху», коли сміх стимулюється ще сильніше.

Японці / фото: Pinterest
Японці / фото: Pinterest

Однак не всі політики підтримують це нововведення. Дехто вважає, що обов'язкове сміяння може порушувати права людей, які з якихось причин не можуть сміятися. Такі погляди висловлюються у японських законодавчих зборах, що викликає дискусії з цього приводу.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Це правило сміху стало частиною зусиль Ямагати щодо покращення громадського здоров'я та благополуччя громадян через позитивний внесок сміху у їхнє життя.

Нагадаємо, у літки стали серйозно загрожувати демократії в Бельгії: з'їли всі запрошення на вибори.

Раніше ми писали про те, що вчені планують вирішити проблему нестачі електроенергії у світі, взяв у борг у Сонця

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Японією поширюється смертельна інфекція: бактерії вбивають за 48 годин.