Проблема надмірного споживання ультраперероблених продуктів набуває все більшої актуальності в сучасному світі.

Дослідження 2017 р. виявило, що майже 60% щоденних калорій жителів США надходить саме з таких продуктів. Ця тенденція викликає серйозне занепокоєння, оскільки подібна їжа пов'язана з низкою негативних наслідків для здоров'я. Про це повідомляє CNBC.

Газовані напої, скріншот: YouTube
Газовані напої, скріншот: YouTube

Дієтологи пояснюють, що "ультраперероблені" продукти містять речовини, яких не існує у стандартних продуктах у такій кількості. Вони часто містять велику кількість цукру і солі, а також можуть включати різні добавки. При цьому такі продукти часто позбавлені поживної цінності, зокрема вітамінів, мінералів та клітковини.

Регулярне споживання ультраперероблених продуктів може значно збільшити ризик серйозних проблем зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Це стосується і деменції, і діабету другого типу та серцево-судинних захворювань.

Напівфабрикати, скріншот: YouTube
Напівфабрикати, скріншот: YouTube

Особливо експерти наголошують на небезпеці газованих напоїв. Газування не має поживної цінності, крім порожніх калорій у вигляді цукру. Більше того, такі напої можуть спричинити відчуття голоду невдовзі після вживання, що часто призводить до переїдання.

У свою чергу дієтолог рекомендує більш корисні альтернативи, такі як чай, проста вода, а також помірне споживання кави.

Дослідження, опубліковане в журналі Cell Metabolism, показало, що ризик передчасної смерті від будь-яких причин у людей, які споживають велику кількість ультраперероблених продуктів, на 62% вище, ніж ті, хто їсть менше таких продуктів.

Нагадаємо, шашлик заборонили для деяких українців: кому небезпечно їсти м'ясо на вугіллі

Як повідомляв "Знай.ua", обманюють навіть у солодощах: як відрізнити справжній шоколад від підробки

Знай.ua писав, небезпечна хвороба вбиває організм навіть після 100% лікування: вчені розкрили правду