У південно-східному Лондоні, у маєтку Бромлі, знаходиться будинок, який привертає увагу всіх перехожих. Цей будинок, вкритий густими зеленими пагонами ліани Вірджинії, виглядає як із казки, але його історія ще цікавіша.

Все почалося в 1927 році, коли король Георг V відкрив маєток, збудований після Першої світової війни. Кожен новосел подарував ліану Вірджинії для прикраси будинку.

Майкл і Тереза ​​Лай переїхали до свого будинку в 1984 році за 24 000 фунтів і з тих пір намагалися приборкати рослину, що швидко росте.

Будинок, порослий Королівським плющем / фото: Metro
Будинок, порослий Королівським плющем / фото: Metro

З роками ліана покрила весь будинок, залишивши вільними лише вікна та частину прибудови. 2022 року Тереза ​​зізналася, що рослина допомагає утеплювати будинок, але сусіди не в захваті. Деякі вважають, що ліана виглядає недоречно і приваблює комах.

Популярні новини зараз
Антибіотики більше не допомагають: війна в Україні запустила страшну пандемію, загине багато людей Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити Скасування пенсій на карту: хто та чому з літніх українців залишиться без виплат Дарина Фрейн розповіла, що чекає на Україну – НАТО, ЄС чи щось інше та потужніше
Показати ще

Марк Філпот, один із сусідів, сказав:

"Це приваблює безліч комах. Щось подібне могло б виглядати добре в маленькому селі, але тут, у Даунхемі, це трохи недоречно."

Однак, не всі ставляться до ліани негативно. Ерік Сендс, який живе в районі з дитинства, каже:

"Вони власники, тому очевидно, що вони можуть робити те, що хочуть. Я думаю, зараз буде дуже складно все це зняти, оскільки воно потягне всі плитки вгору."

Будинок, порослий Королівським плющем / фото: Metro
Будинок, порослий Королівським плющем / фото: Metro

Ліана Вірджинії, або плющ п'ятилистний – це агресивна кучерява рослина, яка, незважаючи на свою красу, може представляти певну небезпеку для будинків.

Інспектор будівництва Брайєн Уокер пояснив:

"Такий рівень зростання, ймовірно, затримуватиме воду на більш плоских поверхнях і, ймовірно, надмірно висушуватиме вертикальні, тому утримання вологи або, навпаки, її відсутність цілком може пошкодити поверхні, навіть якщо рослина цього не робить."

Але для деяких жителів це зелене диво стало справжньою пам'яткою. Один із сусідів сказав:

"Я думаю, що власники стали місцевими легендами. Я завжди бачу, як люди фотографують і сповільнюють хід, щоб подивитись."

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що через глобальне потепління чіпсів стане менше: чому так

Вам буде цікаво дізнатися про про гурець-колібр або міні-кавун: як виростити таке диво, щоб і поїсти, і в компот додати

Також поспішаємо розповісти про салат із цвіркунів, 3D-стейки та... водорості: ІІ разом із вченими з'ясував, що людство буде їсти через 30 років