Кар'єра Роберта Дауні-молодшого викликає шок, якщо знати, з чого він починав. Сьогодні ми знаємо його як незамінного Тоні Старка з кіновселеного Marvel, але мало хто здогадується, що шлях актора до цієї культової ролі був довгим і непередбачуваним.

У 2005 році, за три роки до того, як Дауні-молодший одяг костюм Залізної людини, він брав участь у кастингу на роль, яка могла б кардинально змінити його кар'єру. Йдеться про роль головного антагоніста доктора Віктора фон Дума у ​​фільмі "Фантастична четвірка". Ця інформація стала відома завдяки режисерові Джону Фавро, який поділився цікавими деталями під час спеціального випуску присвяченого 15-річчю першого фільму Marvel Cinematic Universe. Про це повідомляє Deadline.

Роберт Дауні-молодший, фото із соцмереж
Роберт Дауні-молодший, фото із соцмереж

За словами Фавро, Дауні-молодший справив велике враження на кастингу.

"Ми зустрічалися з ним на пробах для ролі Доктора Дума та інших проектів. На той час він уже був добре відомий у кінематографічних колах", - зазначив режисер.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Однак, незважаючи на вдалий виступ, роль Віктора фон Дума нарешті дісталася австралійському акторові Джуліану Мак-Магону.

Цей поворот долі виявився, як виявилося, щасливим для Дауні-молодшого. Через кілька років він отримав шанс втілити на екрані образ Тоні Старка у фільмі Залізна людина, яка стала початком грандіозної кіноепопеї Marvel.

Роберт Дауні-молодший
Роберт Дауні-молодший

Вибір Роберта Дауні-молодшого на роль Тоні Старка виявився не просто вдалим, а визначальним для всього кіновселеного Marvel.

Кевін Файгі, керівник студії Marvel, зазначає, що саме тандем Фавро та Дауні-молодшого заклав основи успіху MCU.

Нагадаємо, Міранда Прістлі через 18 років повертається на екрани: Disney готує сиквел популярної стрічки "Диявол носить Prada"

Як повідомляв "Знай.uа", Кеті Перрі подала до суду на 84-річного ветерана війни: хоче "обібрати до нитки" діда з деменцією

Знай.ua писав, "Ілюзія обману" повертається з новим фільмом і старими героями: коли чекати прем'єру