Здавалося б, що спільного можуть мати група крові та здоров'я? На перший погляд, нічого особливого. Але останні дослідження науковців показують, що існує певний зв'язок між цими двома факторами. Розуміння цього може допомогти кожному з нас вчасно вживати профілактичних заходів і попередити можливі захворювання.

Група I

Люди з першою групою крові мають підвищену схильність до інсультів. Хоча ця група вважається "праматір'ю" всіх інших, її представники частіше зазнають ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Науковці радять звертати увагу на рівень холестерину та артеріального тиску, щоб вчасно запобігти проблемам.

Артист після інсульту
Артист після інсульту

Група II

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Володарі другої групи крові можуть бути більш вразливими до онкологічних захворювань шлунка та ризику тромбозу. Вчені підкреслюють важливість регулярних медичних обстежень, особливо якщо в сімейному анамнезі вже були випадки таких захворювань.

Група III

Представники третьої групи крові можуть бути схильні до тромбозу глибоких вен. Це може бути пов'язано з певними генетичними особливостями, які роблять кров більш "густою". Регулярна фізична активність і вживання достатньої кількості води можуть суттєво знизити цей ризик.

Група IV

Тромбоз. Фото: Youtube
Тромбоз. Фото: Youtube

Люди з четвертою групою крові більш схильні до когнітивних порушень, таких як проблеми з пам'яттю та серцеві хвороби. Хоча це найрідкісніша група, її носії повинні особливо уважно ставитися до свого раціону та рівня стресу.

Варто пам’ятати, що незалежно від групи крові, спосіб життя відіграє ключову роль у нашому здоров'ї. Науковці наголошують, що правильний спосіб життя може значно знизити ризики, пов'язані з певними групами крові.

Нагадаємо, Не їжте такі продукти, якщо вживаєте ці таблетки: ви довго лікуєтесь через це

Раніше ми розповідали, що Група крові батьків розповість про здібності дитини: вчені виявили несподіваний взаємозв’язок

Також, Кожен третій - мільйонер: вчені розкрили феномен носіїв поширеної групи крові