Феномен поїдання калу собаками, відомий як копрофагія, є досить поширеним явищем, яке не може не викликати занепокоєння у власник чотирилапих друзів.

Хоча ця поведінка може здаватися огидною для людей, вона має глибоке коріння в еволюційній історії собак та їх предків. Про це повідомляє Womans World.

Собака, який сидить у вагоні потягу. Фото: depositphotos
Собака, який сидить у вагоні потягу. Фото: depositphotos

Виявляється, що копрофагія була адаптивною поведінкою, успадкованою від вовків.

У природі це було механізмом захисту від паразитів. Вовки видаляли фекалії з місць відпочинку, щоб запобігти накопиченню інфекційних личинок кишкових паразитів. Споживання калу було єдиним доступним методом позбутися цієї небезпеки.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Ветеринари заявляють, що деякі собаки мають невід'ємний інтерес до поїдання калу незалежно від якості їхнього харчування. Аромат та смак фекалій можуть бути привабливими для них. Крім того, собаки за своєю природою є трупоїдами, і така поведінка може бути відлунням їх минулого, коли вони повинні піклуватися про себе в дикій природі.

У деяких випадках це може бути ознакою проблем із травленням.

Проблеми із шлунково-кишковим трактом або недостатність підшлункової залози можуть призвести до поганого засвоєння поживних речовин, що спонукає собаку шукати альтернативні джерела харчування.

Цуценята особливо схильні до копрофагії. Вони можуть копіювати поведінку своїх матерів, керованих захисними інстинктами. Крім того, молоді собаки природно цікаві та схильні досліджувати все, що має цікавий запах.

І, звичайно, така поведінка несе певні ризики для здоров'я собак. Це може спричинити розлад шлунково-кишкового тракту, появу кишкових паразитів та передачу інфекційних захворювань.

Шкідлива їжа для собак. Фото з відкритих джерел
Шкідлива їжа для собак. Фото з відкритих джерел

Доктор Кроу додає, що фекалії можуть містити паразити, такі як аскариди, анкілостоми та волосоголовці, які можуть заразити собаку при ковтанні. Ці паразити здатні викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, включаючи втрату ваги, діарею та анемію.

Крім того, у фекаліях часто присутні небезпечні бактерії, такі як кишкова паличка та сальмонела.

Нагадаємо, приємна прогулянка з собачкою обернеться величезними штрафами: як уникнути порушень під час вигулу тварин

Як повідомляв "Знай.uа", купа живих останків худоби три тижні не дає спокою людям: стоїть просто посеред села

Знай.uа писав, придивіться до свого котика - можливо це джерело багатства: які пушистики принесуть удачу