Дослідники продовжують будувати здогадки про єгипетські піраміди.

Єгипет є загадкою стародавнього світу, кажуть, що багато в ньому немає пояснення. Дослідники ще не дійшли єдиного висновку щодо пірамід. Загальної думки про будівництво багатогранника та кількість фараонів, а також місця їх поховання — немає.

Дехто припускає, що відповіді на питання знаходяться глибше, ніж здається. За словами єгиптологів, фараони залишили нащадкам кімнату-усипальницю з відповідями.

Знайдений розкол на Сфінкс став підтвердженням теорії і додав інтриги дослідженням. Як розповів дослідник стародавніх цивілізацій Метью Сібсон, прохід у задній частині Сфінкса, який знайшов ще в 1679 Йохан Ванслебен і вивчений єгиптологом Огюстом Марієттом в 1853, є унікальним.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Тоді Марієтт визнав розкол звичайною тріщиною, але інші наполягали, що то був похоронний вал.

Фахівці твердять - у пірамідах є таємні двері в "лабіринт відповідей". Приховане підземелля може стати ще одним секретом, якщо виявити не одну усипальницю фараона.

Загублений лабіринт Єгипту описаний у ієрогліфах. Можливо, піраміди на плато Гіза зводили спеціально для таємної кімнати.

Наразі відомо, що піраміди Джедефра зруйновані. У свою чергу єгиптологи не виключають, що описана в ієрогліфах таємна кімната фараона - це лише вигадка.

Поки що залишається загадкою, де точно знаходиться усипальниця фараона. Є припущення, що з метою безпеки вона була не на плато Гіза. Також зазначимо, що чорні археологи крадуть і знищують стародавні реліквії.

У підсумку, експерти не поспішають робити висновки щодо знайдених потайних дверей "лабіринту відповідей" у Єгипетських пірамідах.

Нагадаємо, що сокири, ножі та стріли: будували дорогу, а знайшли те, що ховали там 9 тисяч років.

Раніше ми повідомляли, що давньогрецького героя Ахіллеса поховано в Україні – дослідники назвали легендарне місце.