Не встигли ми відійти від початку ретроградності Сатурна і Нептуна, коли до нас знову повертається ретроградний Меркурій.

Для багатьох це вже, як їм загальне для складного та неприємного етапу в житті, коли колишні повертаються і все валиться з рук. Але не будьте такі песимістичні і не бійтеся ретроградного Меркурія, адже це відмінний період для вашого розвитку.

Ретроградний Меркурій, планети / фото: Freepik
Ретроградний Меркурій, планети / фото: Freepik

По-перше, з 5 по 28 серпня 2024 року Меркурій увійде у фазу ретроградності у знаку Діви, а потім 28 серпня повернеться до прямого руху у знаку Лева.

А по-друге, ловіть 5 порад, які в період ретроградного Меркурія лише покращать ваше життя.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Порада №1: Оцініть своє минуле

Ретроградний Меркурій сприяє самоаналізу та рефлексії. Використовуйте цей час, щоб оцінити пройдений шлях. Згадайте, що ви робили минулого разу, коли Меркурій був ретроградним, і порівняйте це з поточними досягненнями. Така рефлексія допоможе вам краще зрозуміти свої цілі та плани на майбутнє.

Порада №2: Не бійтеся відкрито проявляти себе

Ретроградний Меркурій цього року також пройде через вогняний знак Лева, надаючи шанс проявити себе. Не соромтеся ділитися своїми ідеями та баченням, навіть якщо вони виходять за межі звичного. Можливо, вам прийдуть нові та несподівані ідеї – не забудьте їх записати. Розмірковуйте про можливі зміни в інтер'єрі будинку або інших креативних проектах. Однак почніть реалізовувати свої ідеї після закінчення періоду ретроградності.

Ретроградність, фото: pixabay
Ретроградність, фото: pixabay

Порада №3: ​​Обмежте свої витрати

У міфології Меркурій пов'язані з торгівлею і прибутком, й у період його ретроградності витрати можуть бути менш раціональними. Намагайтеся відкласти великі покупки і будьте обережні з дрібними витратами, щоб не зруйнувати сімейний бюджет. Купуйте тільки ті речі, які дійсно необхідні, та уникайте імпульсних придбань.

Порада №4: Влаштуйте детокс від соціальних мереж

Ретроградний Меркурій – чудовий час для зниження екранного часу. Проводьте менше часу в соціальних мережах і направте енергію, що звільнилася, на нові захоплення. Завітайте до нового місця, спробуйте кухню інших країн або введіть корисні звички у своє життя. Такий детокс допоможе вам зосередитися на реальних подіях та покращити якість життя.

Порада №5: Не реагуйте імпульсивно

Під час ретроградного Меркурія наші реакції можуть бути надмірно яскравими та емоційними. Це може призвести до непорозумінь та негативних наслідків. Щоб уникнути непотрібних конфліктів та виправлень, намагайтеся збільшити інтервал між імпульсом та дією. Проста дихальна вправа або усвідомлення причин поведінки іншої людини можуть запобігти негативним наслідкам.

Закохана пара, фото: Знай.ua
Закохана пара, фото: Знай.ua

Нагадаємо про "Судний день" 8 серпня: що чекає на всіх і як до нього підготуватися, почніть зараз.

Раніше ми повідомляли про ретроградний Сатурн до 15 листопада: як прожити ці 5 місяців без проблем, які заборонено робити.