Фрукти зазвичай вважаються корисними для здоров'я, але, як виявилося, деякі з них можуть представляти певні проблеми для тих, хто прагне зменшити вагу.

Розглянемо докладніше, які фрукти та ягоди слід обмежити або навіть виключити з раціону, якщо ви на шляху до стрункої фігури. Про це повідомляє Best Life.

Жінка, яка обирає банани
Жінка, яка обирає банани

Експерти з харчування, зокрема дієтолог Джанін Боурінг, звертають увагу на те, що деякі фрукти містять значну кількість цукру.

Наприклад, банани, які хоч і вважаються корисними, завдяки вмісту калію та клітковини, але вони містять у середньому банані понад 15 грам цукру. Це можна порівняти з вмістом цукру в пончику. Тому, якщо ви намагаєтеся контролювати споживання цукру, слід обмежити вживання бананів або замінити їх менш солодкими фруктами.

Популярні новини зараз
"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Вишня, як виявилося, також "погана", незважаючи на антиоксидантні характеристики. Одна склянка вишень містить близько 19 грамів цукру (стільки ви знайдете в батончику "Снікерс").

Вишні. Фото: скрін youtube
Вишні. Фото: скрін youtube

Особливу увагу слід звернути і сухофрукти. Хоча вони можуть здаватися здоровою альтернативою солодощам, багато видів сухофруктів містять доданий цукор (тростинний цукор або кукурудзяний сироп).

І насамкінець варто згадати про виноград, чашка якого також містить близько 15 грамів цукру.

Нагадаємо, зірка "Ейфорії" Барбі Феррейра схудла до невпізнанності: шанувальники трубять про уколи

Як повідомляв "Знай.uа", яка спеція допоможе схуднути, а яка - помити посуд: секрети ароматних баночок на вашій кухні

Знай.uа писав, не шкодуйте грошей: 8 продуктів, на яких не можна економити влітку