49-річна Елейн Фу, інвестиційний банкір, вирішила зробити операцію з подовження ніг після того, як страждала від глузувань на роботі та депресії через своє невелике зростання – всього 157 см. Операцію провів відомий хірург доктор Жан-Марк Гіше в 2016 році. Однак після втручання життя Елейн перетворилося на жах.

Вона пережила п'ять років мук, не могла ходити без милиць, а ліва нога після операції зламалася і виявилася коротшою за праву, яка, за словами Елейн, "випадково" подовжилася на 16 см. У результаті, одна нога Елейн буквально висіла над землею, коли вона намагалася підвестися.

Про це розповіли у Daily Mail.

Елейн Фу / фото: Daily Mail
Елейн Фу / фото: Daily Mail

Елейн подала до суду на доктора Гіше, вимагаючи понад 1 мільйон фунтів стерлінгів за біль, страждання та втрату заробітку. Вона стверджує, що хірург припустився помилок, які призвели до таких серйозних ускладнень.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

За її словами, стрижень у лівій нозі був занадто товстим, через що кістка ослабла і стала схильна до переломів. На правій нозі, за її твердженням, імплант мимоволі подовжувався, що її дуже лякало.

Після численних додаткових операцій Елейн нарешті змогла ходити без милиць, ставши на 10 см вище. Але вона продовжує боротися у суді за компенсацію, стверджуючи, що її муки – результат помилок хірурга.

Цвях, який пробив кістку Елейн Фу / фото: Daily Mail
Цвях, який пробив кістку Елейн Фу / фото: Daily Mail

Знімки ніг Елейн Фу / фото: Daily Mail
Знімки ніг Елейн Фу / фото: Daily Mail

З боку захисту адвокат доктора Гіше, Роб Соверсбі, відкинув твердження Елейн про недбалість лікаря. Він заявив, що ускладнення після операції були можливими і про них Елейн попереджали заздалегідь. Також він зазначив, що Елейн сама приймала антидепресанти і не завжди дотримувалася рекомендацій щодо реабілітації, що могло посилити її стан.

Елейн Фу / фото: BBC
Елейн Фу / фото: BBC

Захист стверджує, що не було доказів того, що Елейн повідомляла доктора про неконтрольоване подовження ноги або дивні звуки, що походять від імпланту.

Нагадаємо, до коронавірус «з'їдає» мозок навіть через роки: вчені виявили нові шокуючі наслідки хвороби

Раніше ми писали про те, що мурахи після запеклих боїв ампутують кінцівки своїм пораненим: дивовижне відкриття

Крім того, Знай.ua повідомляв, у дітей все частіше стали з'являтися камені в нирках: з чим це пов'язано і як уберегти малюків