Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять відеоігри та сон, є дуже цікава новина. Справа в тому, що в Японії пройде вельми дивний турнір під назвою "Sleep Fighter". Цей турнір має химерну концепцію, яка полягає в тому, що гравці одягають пристрій для моніторингу сну та лягають спати. Якщо вони не висипаються, то одержують штрафні бали.

Змагання проводяться на платформі Street Fighter – звідси і каламбур із назвою та формальне зарахування цих змагань до кіберспорту, хоча дії учасників не мають нічого спільного з іграми. Спонсором виступає фармацевтична компанія SS Pharmaceuticals, яка пов'язує цю подію з ініціативою "Проект активного сну" (Active Sleep Project).

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі videogameschronicle.

Турнір Sleep Fighter, фото: Pharmaceuticals
Турнір Sleep Fighter, фото: Pharmaceuticals

Геймери відомі тим, що не дуже дбають про свій сон - вони грають ночами, потім лягають на кілька годин, і знову продовжують "залипати" в монітор. Особливо це стосується професійних кіберспортсменів, які тренуються тижнями та місяцями для змагань. Тому такий турнір є не найгіршою ідеєю у світі, хоча, звичайно ж, він навряд чи допоможе реальним кіберспортсменам.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

У своїй заяві представники SS Pharmaceuticals пояснили, чому проект Active Sleep такий важливий для всіх — не лише для геймерів:

"Коли ви спите достатньо, це дозволяє отримувати максимум користі від кожного дня та жити повноцінним життям. Щоб донести це до якомога більшої кількості людей, ми починаємо проект "Активний сон", щоб зробити все можливе для підтримки тих, хто приймає виклик сну", - каже компанія.

Кіберспорт, скріншот: YouTube
Кіберспорт, скріншот: YouTube

Протягом тижня перед початком Sleep Fighter спеціальні команди стежитимуть, коли учасники лягають спати. Вони мають спати не менше шести годин на добу. Якщо норму не буде виконано, з них знімуть очки, коли турнір розпочнеться у прямому ефірі. Це командна робота, тому один погано сплячий учасник може негативно вплинути на своїх товаришів за командою.

Турнір розпочнеться 31 серпня. Відвідувачам заходу потрібно буде виграти у лотерею, щоб потрапити на обмежене місце у залі Ryogoku KFC у Токіо.

Нагадаємо, фури, рейдери та адреналін: поляки анонсували симулятор виживання на вантажівці.

Раніше повідомлялося, що іграшки закінчилися: Valve бере під повний контроль кіберспорт у дисципліні Counter-Strike 2.

Також, геймер "кинув" трубку від коханої під час гри, але вона стояла поряд: прикол на мільйон.