Фахівці з астрономії зробили тривимірну карту зірок, розташованих відносно неподалік Сонця. Дослідники думають, що навколо цих зірок обертаються схожі на Землю планети (так звані "екзопланети" - редю), і там може існувати інопланетне життя.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Space .

Інопланетяни, скріншот: YouTube
Інопланетяни, скріншот: YouTube

За інформацією вчених, вони завдали на карту 57 зірок, розташованих концентричними кільцями навколо Сонця на відстані від 16 до 49 світлових років. Цієї відстані достатньо, щоб майбутні потужні телескопи могли ретельно вивчити спектр світла планет, що обертаються поруч із зірками, і знаходяться в зоні їх населеності.

Існування води безпосередньо пов'язують із існуванням життя у тому вигляді, в якому ми його знаємо. Спектр світла планет – це світло зірки, що проходить через атмосферу планети, і за його допомогою можна отримати дані про хімічний склад іншого світу і про те, чи є там континенти та океани.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

екзопланети, фото Astronomical Journal
екзопланети, фото Astronomical Journal

У той самий час планета необов'язково населена, навіть якщо у зоні населеності своєї зірки. Наприклад, у цій зоні знаходяться Марс і Венера, але життя там поки що не виявлено.

Використовуючи отримані дані, астрономи вивчили, наскільки сильно рентгенівське випромінювання сусідніх зірок. В результаті вони виявили кілька рентгенівського випромінювання, що випускають рівень, схожий на той, який отримує Земля. Це означає, що далекі планети цих зірок можуть мати відповідні умови для життя.

Екзопланета WASP-76b, візуалізація European Southern Observatory
Екзопланета WASP-76b, візуалізація European Southern Observatory

Вже відомо, що в деяких зірок обертаються планети, схожі за розміром та масою на Юпітер, Сатурн, Уран та Нептун. Також астрономи виявили, що в деяких сусідніх планетних системах можуть існувати світи, що мають половину Землі. У той же час астрономи вважають, що там можуть розташовуватися планети з масою та розміром Землі.

Нагадаємо, колонізація Марса: вчені вигадали, як зробити червону планету придатною для життя.

Раніше повідомлялося, що зміна клімату може призвести до нової пандемії: яка хвороба стане смертельно небезпечною.

Також, симулятор рієлтора інопланетян стартує у Steam зі знижкою: не проґавте шанс.