Пізнє літо — це ще не кінець сезону. Саме час посадити овочі, які швидко ростуть і не бояться прохолоди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДосвідчені садівники знають, що навіть у вересні можна мати врожай. Ключ до успіху — вибір культур, що витримують холодні ночі й часто стають солодшими після перших заморозків, пише Martha Stewart.
Горох чудово переносить прохолоду, швидко дозріває і дає врожай уже за 40 днів. Редис росте ще швидше — від насіння до готових коренеплодів приблизно 30 днів. Особливо корисні осінні сорти, наприклад чорний редис, який добре смакує у тушкованих стравах. Буряк стає солодшим після легких холодів, а якщо не встигає дозріти — використовуйте його ніжну зелень у салатах.
Кінза полюбляє прохолодну погоду, швидко росте й додає аромату м’ясним стравам та салатам. Морква теж "набирає цукру" у прохолоді — її можна збирати як маленькими "бейбі", так і повністю визрілою. Кейл витримує температуру аж до -5°C, тож його листя можна зрізати поступово, продовжуючи сезон збору.
Квасоля не любить сильних морозів, але швидко росте. Для безпеки накривайте її агроволокном. Броколі ідеально садити восени, головне — захистити від спеки й шкідників. Листовий салат швидко дозріває, та щоб продовжити сезон, висівайте його у теплі грядки або парники. Капуста деяких сортів встигає дозріти за два місяці, добре тримається в прохолоді, але потребує захисту від гусені.
Щоб мати успіх, обирайте скоростиглі сорти, використовуйте мінітеплиці чи агроволокно, поливайте вранці, а висів робіть із запасом — частину врожаю можна збирати ще молодим.
Пізнє літо — це не час зупинятися. Навіть у цей період можна виростити свіжі овочі й насолодитися власним врожаєм восени.
Раніше ми повідомляли, щоб помідори росли великими та солодкими: добриво з кухонних відходів.
Земельна ділянка у власність: хто може отримати безкоштовно - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, щоб троянди швидко росли та гарно квітнули, посадіть їх поруч з однією квіткою.