Тренер "Зважених та щасливих", спортсменка і колишня дружина В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська часто ділиться c шанувальниками порадами і кадрами з особистого життя. На цей раз вона підняла тему, куди дівається шкіра після схуднення.

"Останнім часом бачила від вас дуже багато коментарів з питаннями, куди ж дівається шкіра після схуднення. Це дуже важливий момент, і я розумію, чому вас він так турбує. Спробую пояснити. Коли ви накопичуєте жир, шкіра розтягується, щоб вмістити всі ці "цінні запаси". Потім вона трохи пошкоджується і частково (або дуже сильно) втрачає еластичність. Коли ж ви нарешті позбавляєтеся від зайвого, шкіра не завжди може стягнутися назад і обвисає", - розповіла Марина.

Боржемська розповіла, що шкіра може підтягнутися, якщо мова йде про схуднення на 15-20 кг, а не на 100 кг.і на це впливають такі фактори, як: спадковість, вік, місця відкладення жиру, скільки часу ви його на собі носили і тд.

"Чому після вагітності, сильного, швидкого набору ваги і розтягування шкіри, деякі приходять у форму майже відразу. І навіть стають краще, ніж до вагітності. А комусь потрібно набагато більше часу і зусиль. Все дуже індивідуально. Крім того, дуже важливо робити масажі в домашніх умовах, скрабування, приймати констрастний душ, постійно зволожувати шкіру. І природно правильно харчуватися. Це все сприяє тому, що шкіра буде в хорошому стані. Звичайно, не приховую – якщо ви худнете на десятки кілограм, то хірургічне втручання не виключено. Але запевняю вас трохи зайвої шкіри краще, ніж десятки зайвих кілограмів, які шкодять здоров'ю і заважають повноцінно жити", - переконана Марина.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Боржемська розкрила секрет швидкого схуднення за тиждень.

Як повідомляв "Знай.uа", тренер "Зважених та щасливих" Боржемська оголила попу і похвалилася тілом мрії.

Також "Знай.uа" писав, що Боржемська стане новою "Холостячкою", тренер оцінила свої шанси на місці Мішиної.