У новітній історії теж була українська присутність у вищих аристократичних колах світу. Мова про громадянку США, народжену у Філадельфії, Пенсильванія, в сім'ї українських емігрантів, Джулії (Юлії) Маллок. Їй судилося стати дружиною наслідного принца Кореї, Йі Гу.

Про сім'ю Юлії відомо небагато: батьки, швидше за все, були родом із Західної України, незважаючи на греко-католицьке віросповідання майбутньої корейської принцеси. Тато працював на шахті, мама-домогосподаркою. Прізвище, ймовірно, спочатку звучала як Малік, або малюк, і американізувалася.

Робота не приносила задоволення міс Маллок, до того ж, хотіла опинитися якомога подалі від рідного дому: в "кращих" західно-українських традиціях її спонукали "не засиджуватися в дівках" і швидше вийти заміж. А Юлія, в той час-29 – річна-мріяла не про власну сім'ю, а побачити світ.

У 1958-му панна Маллок познайомилася з батьками Гу, принцом Юном і принцесою Банджей. Молоді побралися вже в травні того ж року. А одружилися 25 жовтня 1959-го в церкві Святого Юра на Манхеттені в Нью-Йорку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Мама наслідного принца супроводжувала сина і невістку. Незважаючи на класичний стереотип про недоброзичливу свекруху, Джулія і Банджа мали дружні стосунки, навіть разом займалися благодійністю.

Принцеса Банджа, в дівоцтві-Масако Нашімото-но-Мія-насправді була японкою, представницею Імперського дому. Цілком можливо, що досвід життя в чужій країні зблизив обох жінок.

Українсько-корейська Казка про Попелюшку, на жаль, не закінчилася класичним "жили довго і щасливо". Джулія не могла мати дітей. У 1969 році пара удочерила десятирічну Євгенію Унсук Лі з Сеула. Однак сімейна рада королівського дому Лі ніколи не визнавала дитину.

Безпліддя Джулії, відповідно до корейських монарших традицій, було достатньо "обтяжливою обставиною", щоб розірвати її шлюб зі спадкоємцем престолу. У 1982 році подружжя розвели під тиском членів королівської сім'ї. Хто саме наполягав на цьому розлученні, невідомо. Зрозуміло, це не міг бути принц Юн, який помер у 1970-му.не хочеться вірити, що була причетною принцеса Банджа, адже свого часу змагалася з проблемами безпліддя сама.

Ніхто з цих двох так і не одружився вдруге. Сподіванням імператорської сім'ї, що Йі Гу колись зв'яже свою долю з якоюсь корейської аристократкою, не судилося збутися.

Раніше ми повідомляли, чим харчується Єлизавета II, королівські кухарі показали меню монаршої родини.

Як повідомляв "Знай.uа", маленька принцеса вразила Україну унікальним голосом, майбутня Ніна Матвієнко.

Також "Знай.uа" писав, що Єлизавета II в дев'ятий раз стала прабабусею, принцеса народила хлопчика.