Марокканські млинці з пінного тіста виходять неймовірно повітряні і ніжні. Водночас в інгредієнтах немає нічого екзотичного, продукти всі знайомі та звичні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Вода 650 мл
- Пшеничне борошно 300 г
- Манка 100 г
- Жовтки 2 шт.
- Цукор 1 чайна ложа.
- Соняшникова олія 1 чайна ложка
- Дріжджі 0,5 чайної ложки
- Розпушувач 0,5 чайної ложки
- Сіль 1 щіпка
Приготування:
Спершу у глибокій мисці або каструлі потрібно змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач. Манку рекомендовано спочатку змолоти в кавомолці, але не в пил. Влийте туди олію, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
Протягом 1-2 хвилин збивайте масу міксером або блендером. Тоді накрийте її кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори. Тісто повинно збільшитися приблизно удвічі.
Тоді акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без олії. Вогонь повинен бути трохи більшим слабкого. Млинець готовий тоді, коли верхня пориста сторона підсохла. Млинці смажаться лише з однієї сторони.
Через те, що цукру в тісто додаємо дуже мало, смак у млинців
практично нейтральний. Окремо змішайте 50 г розтопленого вершкового масла з 70 г меду і подайте з млинцями.
Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.
Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.
Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними