У Верховній Раді України придумали, як масово працевлаштувати пенсіонерів. Там зареєстрували законопроєкт №4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку.

Ініціатором документа виступає нардепка від фракції "Слуга народу" Елла Рєпіна. Авторка законопроєкту переконана, що держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку.

Очікується, що відповідні заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб і підвищити рівень їх життя, а з іншого – зменшити соціальну напруженість у суспільстві.

Пенсіонер, скріншот відео
Пенсіонер, скріншот відео

Передбачені зміни до статті 8 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для осіб пенсійного віку, які одержують, відповідно до закону, пенсію за віком.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Відповідно до нього, єдиний внесок для роботодавців, у яких працюють такі пенсіонери, встановлюється в розмірі 9,573% бази нарахування єдиного внеску, яка включає основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т.ч. в натуральній формі відповідно до закону, і суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільноправовими договорами.

Водночас максимальна сума єдиного соціального внеску у 2021 році становить 22%. Очікується, що завдяки законопроєкту розширяться можливості для підвищення доходів осіб пенсійного віку і зменшення соціальної напруги в суспільстві.

Крім того, його метою є створення матеріального стимулу для роботодавців при прийомі на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, Ніцой після антиукраїнських висловлювань школярки назвала її "недорозвинутою": "З гнилого рота...". Письменниця Лариса Ніцой відреагувала на скандал з юною блогеркою через українську мову

Як повідомляв портал "Знай.ua", морпіхи поділилися найціннішим з людьми, які гостро потребували допомоги: "Дійсно, врятував чиєсь життя". Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності