Спробуйте дуже простий рецепт листкового тіста, який має маленький секрет. Завдяки чому виходить ідеальним. Вихід листкового тіста з вказаної кількості продуктів приблизно – 1,2 кг.

Процес приготування займає не більше 10 або 15 хвилин. Це прісне листкове тісто є універсальним, адже чудово підійде як для солодкої, так і для солоної випічки.

Інгредієнти:

  • Борошно (просіяти) – 550-600 г
  • Вода (крижана) – 300 мл
  • Масло вершкове або маргарин – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет (9%) – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Листкове тісто, кадр з відео
Листкове тісто, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Борошно попередньо просіяти. В окремий посуд влити крижану воду, додати оцет, сіль, яйце і все добре перемішати. Потім з’єднати рідку суміш з просіяним борошном і замісити тісто. За консистенцією воно не повинно бути сильно тугим, а еластичним, м’яким і не липнути до рук.

Викласти тісто на присипаний борошном стіл, розділити на дві однакові частини. Першу частину розкачати якнайтонше, товщиною близько 3-5 мм. М’яке вершкове масло розділити навпіл. Одну половину викласти на розкатане тісто і намазати ним рясно пласт.

Листкове тісто, кадр з відео
Листкове тісто, кадр з відео

Потім другу частину тіста розкачати тонко, як і першу. Укласти поверх першої розкатаної частини, щоб краї збіглися, і рясно змастити другу частину тіста вершковим маслом. Згорнути шари тіста в щільний рулет, а його - у щільний равлик. Саме у цьому полягає секрет швидкого приготування листкового тіста. Загорнути у харчову плівку.

Поставити тісто на 15 хвилин в морозильну камеру або в холодильник не менше як на 2 години. Вийняти тісто з холодильника, зверху равлика приплюснути і ще раз розкачати. Після чого скласти швидке листкове тісто в конверт і заморозити про запас або одразу приступати до листкової випічки!

Листкове тісто, кадр з відео
Листкове тісто, кадр з відео

Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними