Журналістка Катерина Котенкова в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, що крім потепління квітень принесе багато нововведень для українців, які стосуються пенсійних і соціальних виплат.

«У квітні має відбутися автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам, які не потрапили під індексацію в березні. Перерахунок буде здійснений з урахуванням зарплати в період роботи та набутого стажу роботи з минулого перерахунку. Справа в тому, що стаж працюючого пенсіонера збільшується», - розповіла Котенкова.

Вона пояснила, що за нинішнім законодавством переглядати розмір пенсій можна раз в два роки. Відбувається це в автоматичному режимі. Тобто, якщо ви вийшли на пенсію влітку 2019 року, але продовжили працювати, то на 1 березня 2021 року не заробили два зайвих роки. Тому автоматично вам нічого не перерахують. Для того щоб пенсію підвищили, потрібно звернутися до Пенсійного фонду після того, як стаж збільшиться на два зайвих роки.

«Також навесні цього року закінчиться останній етап пенсійної реформи 2011 року, яка стосувалася підвищення пенсійного віку для жінок. Тоді вирішили, що щорічно пенсійний вік буде підвищуватися на 6 місяців. У підсумку, з 1 квітня 2021 року жінки почнуть виходити на пенсію в 60 років, а не в 55 років, як це було майже десять років тому. Тому з 1 квітня 2021 року чоловіки і жінки будуть виходити на пенсію однаково - в 60 років», - зазначила Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім цього, журналістка розповіла, що, швидше за все, в квітні мають відбутися виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим від Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсій буде приурочений до 35-ї річниці катастрофи.

«Правда, поки невідомо, ні на скільки зростуть виплати, ні з якого числа. Згідно з повідомленням уряду, Кабінет міністрів схвалив план заходів, пов'язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», - каже Котенкова.

Вона зазначила, що крім загальних фраз, ніякої конкретики в повідомленні Кабміну немає. Але з урахуванням, що дата Чорнобильської трагедії припадає на 26 квітня, швидше за все, рішення уряду буде опубліковано за кілька днів до неї.

Раніше Котенкова розповіла, що стаж працюючого пенсіонера збільшується.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгірьов заявив, що Україна з простягнутими руками ходить і просить міжнародних позик.