Пол Карасон з Вашингтону потрапив у заголовки газет у 2008 році через свою блакитну шкіру. Американець пояснив, що у нього розвинулася побічна дія від препарату, яким він намагався вилікувати хвороби.

Перед смертю чоловік отримав прізвисько "Тато Смурф".

Про це пише The Mirror.

Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел
Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел

Чоловік пояснив, що, намагаючись вирішити кілька незначних проблем зі здоров'ям, таких як кислотний рефлюкс і дерматит, він почав вживати колоїд хлориду срібла. Чоловік також втирав розчин срібла в обличчя.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам оплатять лікування: суми виплат в залежності від хвороб Мешканці міста Суджа Курської області використовують українську у побуті: ЗСУ шоковані почутим Потрібно встигнути до 15 вересня: українці отримають знижку від "Нафтогазу" Світло – 6 гривень, опалення – 5000 грн, газ – 12 000 грн: комуналка в Україні може стати непідйомною
Показати ще

Карасон стверджував, що лікування спрацювало, але мало один жахливий і дуже помітний побічний ефект - його шкіра стала сріблясто-блакитного відтінку на все життя.

Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел
Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел

Під час розмови американець розповів, що деякі люди почали називати його "Тато Смурф", однак це прізвисько насправді вигадала його дружина:

Пол Карасон, помер в 62 роки у вашингтонській лікарні в 2013 році від пневмонії.

Його смерть ніяк не була пов'язана з його дивним захворюванням - аргірією, яка викликала синій відтінок шкіри.

Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел
Чоловік із синім обличчям. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що він продовжував використовувати колоїдне срібло аж до своєї смерті.

Колоїдне срібло дозволено до продажу в деяких частинах світу як косметичний продукт за умови дотримання норм і проведення відповідних випробувань.

Однак речовину не дозволено продавати як харчову добавку або ліки.

Срібло було ефективним народним засобом протягом сотень років завдяки своїм антибактеріальним властивостям, але вийшло з моди в 1930-х роках, коли був розроблений пеніцилін.

Раніше ми писали про те, що пенсіонерка опинилася в ліжку незнайомця: страшна помилка працівників лікарні дорого обійшлася

Як повідомляв Знай.ua, чоловік із США вижив після того, як його засудили до смерті, але зараз на ньому спробують новий спосіб страти.

Також портал Знай.ua писав, що хлопчика прооперували з діагнозу з ChatGPT, поки лікарі "розводили руками": спалахи люті не давали спокою