Відома українська та російська співачка Софія Ротару народилася та росла зовсім з іншим прізвищем. Про це повідомляли іноземні ЗМІ.

Як зазначається, популярність прийшла до співачки, яка спочатку носила прізвище батька – Ротар. Батько майбутньої співачки, Михайло Федорович, спочатку мав прізвище Ротару, проте 1940 року румунське село Маршинці приєднали до УРСР, і його "перейменували" на Ротаря.

Софія Ротару, фото: Instagram
Софія Ротару, фото: Instagram

До речі, так часто чинили з багатьма прізвищами, які не вписувалися в звичні рамки.

Так і сам чоловік, і його діти отримали інше прізвище. Однак, коли Софія Михайлівна розпочала сольну кар'єру, колега по сцені Едіта П'єха порадила їй повернути первісний вид прізвища. Цю історію підтверджує Ауріка Ротару, сестра співачки та співачка.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як виявилося, з румунської мови прізвище Ротару перекладається як колісник.

Скрін, Instagram Ротару з сином
Скрін, Instagram Ротару з сином

Навіть коли Софія Михайлівна Ротару вийшла заміж за українського музиканта Анатолія Євдокименка, вона не стала брати прізвище чоловіка – її ім'я було у всіх на слуху, а сама виконавиця – на піку популярності.

Нагадаємо, що 29-річний онук Софії Ротару зізнався, навіщо втік з України та поспівчував постраждалим : "Новий погляд на життя". Євдокименко, якому вдалося залишити Україну, заявив, що був змушений виїхати, щоби розпочати нове життя.

Раніше ми повідомляли, що зірка "Маски-шоу" вигадала , чому Софія Ротару не була рада повномасштабній війні: "Сцена Кремля - ​​її сцена".

Також стало відомо, що Софія Ротару "оцінила" Тіну Кароль , але зробила це без жодного слова: як це сталося.