Незабаром, в Україні, може збільшиться кількість святкових днів.

16 жовтня 2023 року в Верховній Раді був зареєстрований законопроект, згідно з яким пропонується ввести нове свято – День подяки Богові. Автором його виступив член фракції "За майбутнє" Віктор М'ялик. Проєкт закону передбачається внесення змін до статті "Про святкові та неробочі дні" у Кодексі законів про працю. Якщо цей проєкт схвалять депутати, на одне свято стане більше.

Проте, в документі поки не вказано на яку дату пропонується ввести свято і чи буде воно всеукраїнським вихідним днем.

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Серед незвичайних для України свят, у серпні пропонували ввести День Подяки саме для України. Мета свята, за думкою авторів, закріплення в українському суспільстві таких понять як вдячність, висловлювати подяку всім, хто цього заслуговує. Це позитивно сприятиме єдності українського суспільства. В Україні святкують і всесвітній день Подяки, це звичайно проходить 21 вересня. В цей день прийнято вітати своїх близьких і дякувати їм за все, що вони для вас зробили і що вони значать.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків
Показати ще

Поки, що законопроєкт на стадії розглядання, тому його доля буде відома найближчим часом.

Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels
Вихідні та святкові дні у 2021 році, фото - Рexels

Вже цього року Україна перейшла на святкування деяких дат за Новоюліанським календарем. У цьому році Різдво будуть святкувати 25 грудня, як це було до створення Радянського Союзу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, найважливіша молитва на батьківську суботу: слова, які на пару секунд возз'єднають вас із рідними

Раніше на порталі Знай повідомлялося, що в жодному разі не можна робити в Геловін-2023: головні заборони свята

Також, наш портал інформував, померлі родичі вам прийдуть на допомогу: мольфар розповів, як зробити домашній вівтар