Деякі українські монети мають особливості, які дуже цінуються колекціонерами. Так, за 25 копійок можна отримати суму в 30 тисяч разів вище, ніж номінал монети. Про це повідомляють фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Абсолютно будь-який українець, навіть удома, може натрапити на непомітну монету, яка насправді може коштувати тисячі гривень. Наприклад, 25 копійок 1992 року різновиду 5.1Даг може принести своєму власнику близько 5-7 тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Цю монету можна відрізнити за низкою особливостей, які не завжди побачиш "не озброєним оком". Зокрема, середній зуб герба на ній округлий та товстий, гурт без насічок, а гроно №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: moneyy-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Але це не єдина монета номіналом 25 копійок, яка може принести тисячі гривень. Також цінується копійка різновиду 4БАМ, яку можна дізнатися з опуклого щита і втисненого в нього тризубця на реверсі. Нумізмати можуть придбати таку монету за 3-5 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: moneyy-yagidky
Цінна монета. Фото: moneyy-yagidky

Крім того, приємний грошовий бонус може принести монета номіналом 25 копійок 2003 року випуску та різновиду 1ЕАм.

Цінна монета. Фото: moneyy-yagidky
Цінна монета. Фото: moneyy-yagidky

Вона карбувалась для річного набору НБУ, який так і не вийшов. Втім, копійки потрапили в обіг і тепер можуть валятися у когось удома. Виручити за таку копійку можна до 2 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гроші у вас у кишені: за яку монету можна виручити понад 5000 гривень.

Також наш портал інформував, у Національному банку українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, ми писали, дві пенсії за маленьку монетку: як виглядають 5 копійок, які коштують тисячі гривень.