В ОАЕ шахраї вкрали з банку $35 млн, підробивши голос директора за допомогою технології клонування.

Зробити це було нескладно, як виявилось, адже у фінансовій установі навіть нічого не запідозрили. Як повідомляєForbs, аферисти зателефонували до керівника, який дізнався голос свого начальника. Зловмисники, скориставшись ситуацією, попросили провести кілька угод на загальну суму $35 млн.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

А щоб у керівника банку не залишилося сумнівів, для більшої переконливості шахраї надіслали листи від імені директора та юриста, у яких підтверджувалася угода. Керівник фінансової установи не помітив каверзи і переказав гроші. Тож, як виявилось, сучасні пограбування вимагають сучасних рішень.

Пригода сталася на початку 2020 року. Менеджеру банку в Об'єднаних Арабських Еміратах зателефонувала людина, голос якої він дізнався, - директор компанії. Той мав хороші "новини": його компанія збиралася придбати іншу, тому йому знадобився переказ на суму 35 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Після перевірки електронних листів менеджер, вважаючи, що все виглядає законно, почав здійснювати угоди. Прокуратура Дубая, яка очолює розслідування, на час публікації не відповіла на запити про коментар. Тож поки що більше деталей у справі немає.

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що поліція не знайде винних: шахраї вигадали нову схему через OLX та Instagram.

Раніше ми повідомляли, що шахраї по-новому обманюють українців, які шукають роботу: як не потрапити на гачок аферистів